Mult zgomot despre nimic


S-a trezit o tanti comentând pe feisbuc. Ca multe alte tanti care scriu comentariile alea ce te fac să-ți dai palme pentru că te-o mâncat în cur să deschizi feisbucul. Sau ca Olivia Steer, că tot și-a dat recent măsura analfabetismului funcțional. Ei bine, pentru că tanti asta e membră de partid, a început torentul în „presă”. Și cum în mod evident scoaterea din context e sport național în presă, mai un pic și femeia asta era arsă pe rug pentru „comunism cronic iremediabil”.

E drept că unii au luat-o la preț de miștocăreală, dar aceia au fost puțini. La fel de puțini au fost și cei care s-au ferit de subiect fiind, în fond, un non-subiect. Dar atât de multe trompete s-au activat că trebuia să mă feresc ca Neo de gloanțe. Evident, cel mai prezent la datorie a fost aparatul de împroșcat căcat al psd-ului (deh, e campanie electorală, deși oficial nu-i). Dintr-o dată, în socialistul român s-a aprins becul conservatorismului și a început să atace nu ideea, ci întreg partidul din care face doamna respectivă parte. Și nu doar acel partid! Ba chiar vinovat mai mare e partidul aliat! Și nu doar partidele în sine, ci tot aerul ăsta din societate care e împotriva pesedeului e ceva care pute, dom’le, a nepatriotism și comunism totalitar dirijat de un stat paralel + multinationale subjugatoare care-i pune pe aștia să declare lucrurile astea.

O frenezie de imbecilități, care culmea, a trecut mult prea neobservată și nearătată cu degetul de jurnaliștii respectabili și care trebuiau să sancționeze rahaturile astea!

Există însă și o categorie de care mi-e milă. Veritabilii intelectuali de dreapta care s-au speriat temeinic la auzul expresiei „renunțării la proprietate”, scoțând din context ca ceilalți. Trebuie să fie foarte greu în viață, ca la auzul unor cuvinte să-ți pice ochelarii de cal atât tare încât să nu vezi pădurea de copaci. Să mai fii și intelectual … Oare la următoarea introspecție, îți dai seama că diferența între tine și ăla care chiar crede în state paralelipipedice nu e chiar așa mare? Că ăluia îi pică aceiași ochelari de cal, dar la auzul altor cuvinte?

Simplificând, femeia a declarat că avem o problemă la mansardă cu avariția ( să am, să fie al meu, îmi trebuie, etc sună cunoscut?!), dar care poate fi depășită dacă înțelegem că nu avem nevoie chiar de toate căcaturile pe care le cumpărăm. Poți să spui că nu are dreptate? Am 4 saci de jucării în podul casei de la sat, adunați în doi ani, care te vor contrazice instantaneu. Mai am și două telefoane perfect funcționale care stau pe-un raft și adună praful iar eu deja mă gândesc să schimb și telefonul actual, care nu are nici măcar un an. Am 2 mașini și deja o caut pe a 3-a, plus un ATV cu care să colind dealurile prin weekenduri, dar și un moped, ca parcă-mi trebuie ceva pe 2 roți. Și de ce să repar mopedul care-l am deja când pot cumpăra altul?! Ca să nu mai zic de televizoare!!! Mă tot uit pe emag de ceva timp după unul cu diagonală de 61 pentru bucătărie și unul ceva mai mic, pentru baie când stau pe budă! Dar ăsta pentru baie trebuie să fie water proof, că nah, duș, aburi, chestii. Dacă rezistă și la scufundări de până la 50 de metri adâncime, am și făcut creditul la bancă să-l cumpăr!

Ce nu pricepe tanti aia e că avariția și simțul proprietății sunt chestii adânc impregnate genetic și sunt foarte greu de depășit. E un bug pe care-l ai fizic și trebuie să-l depășești prin pură voință. Iar ca societate, că ăsta era contextul pe care-l dorea doamna cu pricina, ai nevoie de niște zeci, sute, mii de ani și tot în faza de autocontrol o să te afli, precum soții care nu-și înșeală soția. Sau ca ăia ce s-au lăsat de fumat și-s înconjurati de fumători.

Ca să rezum, o tanti a zis o prostie ( sau dacă e să vorbim elegant, s-a exprimat utopic) pornind de la un adevăr despre natura umană. Tot ce a urmat a fost un mare nimic!

 

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s