Copil fiind, prostii făceam


Nu prea mai contează ce. Că vorbim despre spart geamuri, furat prune de la vecini sau fumat. Cel mai nașpa moment era când eram prins în fapt.

În funcție de cine și cum mă prindea, urma binecunoscuta tactică defensivă pentru evitarea bătăii părintești, că așa am fost eu crescut, mai cu palete și curele. Dacă era un cunoscut, zbang, dintr-odată deveneam copilul model. Spălam toate vasele, dădeam cu aspiratorul și ștergeam praful înainte că ai mei să ajungă acasă. După care, de cele mai multe ori, o zbungheam către moșie ( casa bunicilor). Evident, discuțiile cu bunicii erau cât mai departe de trăsnaia făcută.

Poate că nu veneau ai mei după mine în ziua respectivă, uneori veneau după vreo 3 sau 4 zile, dar când aveam primul contact cu ei, eram mieros și victimă concomitent. Și niciodată nu îi lăsam pe ei să devină inițiatori de discuție. Ziceam de toate și puneam sute de întrebări la foc automat. Doar-doar să nu mă întrebe de prostia făcută.

Rareori, când erau trecute multe zile de la faptă și gravitatea era aproape inexistentă, tehnica mă scăpa. Dar de cele mai multe ori, privirea serioasă a părinților, coroborată cu întrebarea păcătoasă porneau bulgărele numit izbăvirea prin bătaie.

Dar, odată cu trecerea anilor, am început să fiu bărbat, să îmi revizuiesc comportamentul și să îmi asum tot ceea ce fac. Mai ales tâmpeniile!

Totuși nu pot să nu remarc cât de similar se comportă Dragnea cu Miștotică în plină copilărie. El nu spală vase și nu șterge praful, dar dă niște creșteri salariale, se ascunde zile bune după faptă și când în sfârșit apare, bate câmpii, se victimizează, refuză întrebarea și responsabilitatea!

Dacă unui copil speriat i se mai poate trece cu vederea un astfel de comportament, unui adult niciodată! În special unuia care conduce, din umbră, o țară!

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s