Lupescu, acest nesalvator al fotbalului mioritic


Văd că mai toată lumea din fotbalul autohton dă cu limba spre un singur anus: Lupescu. Vreau să fac o  precizare din capul locului. Nu cred în personaje de tip mesianic. M-am lecuit în urmă cu mulți ani. Și dacă ar fi vorba doar despre indivizi care activează în domeniu, ar fi ok. Deh, un neica nimeni, Burleanu, le-a venit dintr-o dată pe cap, pe post de șef suprem, exact când ei pregătiseră festivitatea pentru Gică Popescu. E ceva care lasă grave frustrări, să-i pui alt stăpân decât cel pe care vrea sclavul să-l lingușească. 

Dar am văzut că dintr-o dată, toată „presa” aia de calitate, începe să printeze versurile viitorului prea-prim-iubit conducător al destinului nostru fotbalistic măreț. Ultima găselniță, pe lângă multiplele ode, lansarea lui Lupescu în cursa electorală. Tratată ca un mare eveniment, s-a dovedit a fi nimic mai mult decât un simplu act de marketing. Câteva video-uri din alea de tip „stock footage” electoral, pe care persoane de calibrul lui Sir Alex Ferguson le scot la mezat:

„Dragă X-ulescule, te stimez și apreciez sincer ceea ce ai făcut tu în calitate de X în cadrul Z. Sper din suflet să câștigi alegerile în țara ta, care cu siguranță are numai de beneficiat de pe urma experienței tale”. Nu am văzut imaginile și nici nu am stat să citesc transcrierea mesajului, dar am ferma convingere că asta e linia mesajului transmis. Evident, din asta, megaexcitabila presă din România, a făcut o veritabilă miruire. Jenant, la granița cu sclavagismul grețos.

Dar poate că nu m-ar fi deranjat așa tare dacă nu erau alte 2 chestii:

  1. Titlul prin presă a fost „Planul lui Lupescu”. Tipul nu a venit cu nici un plan pe masă. A venit cu declarații: „mi-a spus Savicevic că înainte aveam fotbal și acuma nu avem”, „s-au raportat chestii dubioase la UEFA de către FRF”, „o să discutăm și o să analizăm împreună ce pași o să facem”, „o să împingem către politic necesitatea unei susțineri pentru sport”. Cu alte cuvinte, planul lui Lupescu a fost: „avem probleme” și „mă susțin somități în domeniu”. Ori ăsta e exercițiu oratoric, concurs de publicitate sau poate chiar și un eveniment de tipul „am venit aici pentru pișcoturile gratis”. Orice, numai plan nu e! Lupescule, la anii tăi de stat prin FRF și UEFA, mă așteptam să pui pe masă și soluții pe care le vezi tu, cu toată experiența aia pe care, chipurile, ți-o apreciază Alex Ferguson, nu doar să repeți ca o placă stricată ce-o știe toată lumea. Nu poți să mergi în ziua examenului și să scrii pe foaie că „materia e importantă, cândva, eram foarte buni la treaba asta dar nu mai suntem, sunt 14 cursuri, o să consulți și biblioteca” iar la final să te aștepți să treci examenul cu 10.
  2. A ținut morțiș să și-l tragă și pe mircea sandu în barca susținătorilor. Ăsta e un fel de a-și da singur un cartonaș roșu. Să tragi lângă tine pe cel care a îngropat în interes propriu, creând o veritabilă Cosa Nostra în jurul său, ceea ce tu susții că vrei să învii… nu știu, dar mie parcă-mi sună a prostie în formă pură.

Dar în țara cu cei mai mulți agramați miniștri în funcție, adică toți, de ce nu am avea și un președinte de federație repetent la toate materiile?!

 

 

Reclame

Un gând despre &8222;Lupescu, acest nesalvator al fotbalului mioritic&8221;

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s