Jihadiștii și românii


Citeam azi pe adevărul.ro un titlu: „Jihadiştii cer Guvernului român să ia în serios negocierile pentru viaţa românului răpit în Burkina Faso”

Primul meu gând a fost: „Deci ăștia vor să negocieze returnarea lui și Guvernul îi ia la mișto?!”. După care am realizat ridicolul situației. Avem două tabere implicate: statul român și jihadiștii.

Statul român

Adică noi, poporul și cu ai noștri reprezentanți în frunte. Suntem de toată pula! Da’ toți! Românul ăsta a fost răpit de o lună jumate. Unde e presiunea mediatică și civilă asupra autorităților competente?! Ați văzut ceva mișcare în acest sens prin media?! Ați văzut lumea ieșind în stradă masiv cerând la modul IMPERATIV soluții?! Câteva discuții de tip studio: eu mă fac că te întreb, tu te faci că îmi răspunzi în primele 2 zile de la aflarea veștii și … liniște totală. Elodia a creat de zece mii de ori mai multă emulație în societate, chiar și după filtrarea dramei prin toate etapele penibilului otevescian!

Unde ești societate civilă?! Unde ești presă?! Unde ești MAE și SIE?!

Dormim cu toții, desigur. Noi ne facem că ne interesează, autoritățile (in)competente se fac că-și dau silința. Tablou perfect, mentalitate sănătoasă, cincinalul în 3 luni și 4 zile! A trecut o lună și jumătate de la răpire și nu se știa nimic. Nici măcar un detaliu! Desigur, incompetenții noștri se pot ascunde sub pălăria „Nu putem divulga mai multe informații pentru că ar periclita operațiunea de …” când, de fapt, alergau ca dezmeticii azi să afle cine-s ăștia ce-și asumă răpirea și cât de serios vorbesc.

Jihadiștii

S-au trezit și ăștia, pula-n cur și doi lei în buzunar, să facă pe marii teroriști. Exact ca pe ăia din Four Lions îi văd. Au răpit un român și încep să se milogească de statul român să-l răscumpere. AMATORI! Au crezut ca vor lovi în suflet întreg neamul românesc și când colo, au dat cu capul într-o mare durere în pulă. O fi și ăsta un mod de descurajare al terorismului, mai știi?!

Dacă n-ar fi tragic, ar fi un scenariu pentru cea mai bună comedie din cinematografia românească.

 

Reclame

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s