Galaxy sau Iphone?


De vreo câțiva ani, există o competiție acerbă între Samsung și Apple, restul producătorilor pierzând vizibil teren. Fiecare acuză pe fiecare de plagiat, iar circul e numai bun pentru publicitate. Lansările anuale deasemenea sunt asaltate de media mai ceva ca hienele în jurul unui stârv, iar produsele sunt răsanalizate de toată pulimea de pe planetă. Automat ți se induce în bibilică ideea că „trebuie” să ai așa ceva! De ce nu-ți recomand un produs din ăsta? Două motive mari și late:

1. Sunt scumpe ca dracu! Pe la 900-1000€. Și dacă ții cont că după un an, modelul tău va fi învechit și la jumătate din prețul unui nou model, ai aruncat 400-500€ pe geam într-un singur an.

2. Inovațiile aduse la noile modele sunt adesea labe triste. Mai 2 MP la camera foto, 8 GB în plus la stocare, mai un 256 MB RAM. Chestii care nu rup gura târgului. Uneori, te mai trezești și cu un regres, gen noile S6 care nu mai au slot pt carduri SD și nici nu le mai poți înlocui bateria, în caz că se strică. Deci musai altul nou.

Ce mi-aș cumpăra eu?

Gândește-te că ai putea să-ți cumperi un telefon la care, în funcție de posibilitățile financiare și necesitățile personale, îi faci tu configurația. Ți-ai cumpăra unul? Eu da! De ce să cumperi un telefon complet nou, când tu de fapt, vrei doar o rezoluție mai bună la camera foto sau vrei niște RAMi în plus?

Cam ăsta e principiul din spatele ARA. Oamenii spun că anul ăsta ar vrea să scoată o versiune pilot, limitată. Dacă totul merge cum trebuie, poate anul viitor le vom avea deja pe piață. Prețul unui produs de bază pe care-l preconizează ei se vrea a fi undeva  între 50-100$. Dar aici depinde și de la cine-l vei cumpăra. Posibil să fie mai ieftin cu un abonament, sau mai scump la liber pentru că și „gura lu’ ‘nea distribuitoru’ trebe să mâncă ceva”. Desigur, vor mai costa ceva și modulele extra, dar nici în ruptul păcii nu ajungi la 1000€.

Un alt mare avantaj e că piesele nu vor fi produse de o singură companie (Samsung) ci va fi o competiție între producători specializați pe anumite segmente. Și unde există competiție, apar produse de calitate superioară. Cum ar arăta un telefon din ăsta în mâna ta?

 

sursă foto: http://bit.ly/1GmC8gE

Anunțuri

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s