Două echipe în Champions League?!


Am rămas șocat când am văzut ca România va avea, din nou, două echipe în Champions League, începând cu sezonul 2016-2017. Nu pentru că s-au aliniat rezultatele altora încât să fie prima ligă pe locul 15 în clasamentul UEFA, ci pentru că mă întreb pe cine naiba ai putea să trimiți acolo să nu te faci naibii de rușine.

Un simplu exercițiu de imaginație:

Să presupunem că ar trebui să trimitem acele 2 echipe din toamna asta. Fxb, liderul clasamentului, e o echipă mediocră în țară și spre slabă dpdv continental. Și asta nu o spun pentru că nu-mi sunt mie simpatici. Cum dracu’ să-ți fure calificarea de sub nas o echipă ce-ai bătut-o cu 6-0 sau 6-1, dacă ai fi o echipă bună?! Nu există atâta ghinion pe lumea asta încât să-l poți invoca pe post de justificare. Și nici nu poți să spui că acea echipă ce ți-a luat fața pe ultima suta de metri, e vreo forță la nivel european. A luat 3 goluri pe meci în faza imediat următoare. Și n-a jucat cu Real Madrid sau Barcelona.

Totuși, să spunem că fxbul e prima echipă, ce-o trimitem din postura de campioană. Care naiba ar putea fi a doua?! Petrolul se află, din păcate, pe un drum extrem de încețoșat. Chiar dacă, printr-un miracol, scapă de insolvență la timp și vor avea drept de participare în cupele europene, nu e o echipă care ar avea șanse prea mari să treacă de Valencia, Napoli, Arsenal sau Marseille. Asta în cazul fericit în care ar ajunge până în playoff.

Nou-promovatele, ASA și CSU, care au băgat liga întâi în sperieți ar putea fi o soluție?! Mă îndoiesc. Au o oarecare omogenitate, dar nu au un fotbal care să convingă. Dinamo? Deși pare a avea alura unui club cu pretenții europene, e o echipă ce nu poate face față unui adversar serios din campionatul intern, darămite unui club serios din Europa. Bineînțeles, dacă ar finaliza cu succes insolvența în secolul ăsta.

Iar despre Astra nici nu poate fi vorba. E singurul club din România despre care poți afirma cu certitudine că nu știi niciodată dacă mai există ziua de mâine. Mai corect spus, e un club de carton, fără nici o perspectivă, lipsit de fani ( darămite suporteri) și cu un patron capricios și atotștiutor care-și mută echipa în campionatul moldovenesc în mijlocul etapei a 13-a.

FC Botoșani e prea departe de locul doi și pare utopic să-i iei în considerare, din toate punctele de vedere. Restul echipelor vor duce o luptă crâncenă să evite unul din cele 6 locuri care duc în liga a doua.

O să spuneți că până în toamna lui 2016 mai e un an jumate și că până atunci se pot întâmpla multe. Corect. Se pot întâmpla multe, dar e improbabil, în condițiile în care o etapă întreagă din liga întâi, nu adună atâți spectatori câți merg pe stadion la Kaiserslautern, în liga a doua germană. Și când te gândești că din liga a doua pot promova echipe gen: Voluntari, Rapid Suceava, Academica Argeș, Unirea Tărlungeni sau ACS Recaș, toate pline ochi de oxigen vrac în tribune…

Atunci când joci pentru nimeni, rezultatul maxim obținut e întotdeauna același: apă de ploaie.

Anunțuri

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s