Crizați și proști


Deși nu sunt un psiholog de meserie, nu am cum să nu remarc o chestie: trăim într-o societate predominant isterică și de o idioțenie crasă. Nu îți trebuie un barometru oficial sau studii făcute pe eșantioane de X persoane. E suficient să citești comentariile unor articole de pe internetul ăsta mare. Desigur, o bună parte din vină o are și presa, care s-a transformat dintr-o unealtă de informare într-una de fitil. Titluri de genul: „Caz ULTRA-MEGA-ȘOCANT!!!!!!!!!! Profesorul X, de la școala Y, a cerut bani de cretă părinților!!!” n-au cum să nu fie urmate de comentarii de tipul: „Nu v-ă mai satură Dumnezeu de bani(,) hoțiilor!” sau „Naveți suflet, bestilor! Jumuliți banii de mâncare ai copilor!” ori „Vi ciudă că a-ți făcut școală degeaba atâția ani și naveți banii?” și nelipsitul „Vedea-v-aș morți, bă!” aruncat de vreun geniu neînțeles nici măcar de propriul IQ subunitar.

Deși ideea de cenzură îmi repugnă, am – din păcate – extrem de multe momente în care îmi doresc să se interzică dreptul la exprimare a cel puțin jumătate din populația țării. Și nu mă refer la ipotetica situație în care cineva ar trebui să meargă să le taie cablul de internet de la stâlp ci chiar trimis un chirurg care să le pună corzile vocale pe mute, pentru că persoanele acestea nu-și propagă prostia doar în eterul binar, ci și în interacțiunile cu ceilalți oameni. Deși eviți cât poți o discuție cu aceste persoane, uneori inevitabilul se produce. Să te ferească sfântul să ai o părere moderată despre subiectul în cauză! Fie ești un bou, fie îți convine situația asta pentru că „sigur ai pe cineva în sistem”. Desigur, există și laitmotivul „ești băsist” pentru că, nu-i așa, de la Băsescu se trag toate patimile prin care trece poporul român!

Societatea românească e formată predominant dintr-o gloată frustrată, din varii motive, care nu înțelege că dușmanul nu îi este doctorul care îi cere să aducă anestezicul de acasă atunci când vrea să se opereze. Nu profesorul e de vină că are nevoie elevul de cărți din care să învețe sau cretă cu care să scrie pe tablă. Nu politicianul e de vină că fură de zeci de ani! Gloata nu pricepe că principalul vinovat e ea însăși. De când are drept de vot, românul n-a făcut altceva decât să-și vândă votul unor hoți, pe două parale. Și după aia zbiară frustrat că nu-i convine că-i furat. Și tot același român mai zbiară o dată, la fel de ( sau poate chiar mai) vehement, în favoarea hoțului, atunci când acesta e sancționat de justiție ( remember Voiculescu?!).

Și atunci nu pot să nu mă întreb: ăștia de ce au drept de vot?

Reclame

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s