Mania CHF


Nu mai poți să tragi o bășină, dom’le, că încurci cele 2 tabere formate în urma aprecierii masive a francului elvețian. Dacă ți-e milă de încurcătura în care se află sute de mii de oameni, ești bou! Dacă îi acuzi de lăcomie, ești nemernic!

Cel mai enervant lucru însă e că nimeni nu vrea să spună, verde-n față, că problema nu e francul elvețian ci mentalitatea românului. Marea majoritate a celor aflați acum în căcat până peste nări, au luat credit ca să-și cumpere o casă. Nu și-au pus niciodată problema că nu-și permit această casă, pentru că românului ÎI TREBUIE O LOCUINȚĂ ÎN PROPRIETATE!!! Și dacă n-are ce pune pe masă 2 săptămâni din lună, el nu renunță la visul de a deține propria locuință. Mai contează că realitatea portofelului îl pleznește din plin?!

În vremurile alea (2006-2008) era mult mai ieftin să stai în chirie. Cel puțin în Timișoara, raportul rată/chirie era pe la 1.3. Adică, în loc să plătești o rată de 260€, plăteai o chirie de 200€. Contează o economie de 60€ când te zbați financiar de la un salariu la altul? Se pare că pentru multă lume, răspunsul evident o fost ăla ilogic.

Dacă nu-ți permiți o chestie și tu totuși ți-o cumperi, însemnă că ești prost. Iar prostia și domnia se plătesc. Întotdeauna!

 

Reclame

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s