De ce este Ioan Rus ministru la Transporturi?


Am citit ieri pe adevărul interviul luat actualului ministru al Transporturilor din România. Un om mai lipsit de viziune și cu niște texte de doi bani pentru a justifica ineficiența acestui minister, cu greu puteai găsi, chiar și în actuala clasă politică!

Întâi se raportează la media europeană de construcție a kilometrilor de autostrăzi. Păi băi, nene, normal că media e mică, din moment ce mai toate țările la care te raportezi tu, sunt împânzite de autostrăzi. Toate marile orașe sunt legate între ele de autostrăzi cu chiar 3 sau 4 bezni pe sens, indiferent de țara la care te raportezi tu ca un babuin. E logic ca țări precum Germania, Austria, Franța, Marea Britania, Spania, Italia, etc să nu construiască în draci kilometri pentru că deja îi au făcuți. Ei leagă acum orașe medii și mici între ele, în funcție de trafic.

N-are rost să visăm că vom face milioane de kilometri pe secundă că nu face nimenea în lume.
– aici o arde fin, jignind oamenii printr-o afirmație absurdă, totodată justificând că nu-i nevoie de autostrăzi în România, cât e el ministru. Probabil de aia nu s-a semnat nici un contract în ultimii doi ani pentru o nouă construcție. Cât de jegos poți fi, domnule ministru?!
Avem nevoie de 2.000 şi ceva (de kilometri –n.r.) de drumuri-expres, rezultă din acest Master Plan… facem drum expres cu patru benzi, măresc viteza medie orară de la 50 km/h la 100 km/h.
– nu, domnule ministru! Viteza orară nu va crește de la 50 la 100 de km/h pentru că aceste drumuri expres vor trece tot prin localități, unde ești obligat să reduci viteza. Sau dumneata nici măcar n-ai habar de prevederile codului rutier?
Deci te modernizezi în funcţie de nevoile tale, că altfel, noi sigur ne-am dori acum după atâta secetă să avem autostradă fiecare până-n poartă. Dar mentenanţa la autostradă te ucide după ce ai făcut-o dacă nu ai circulaţie pe ea.
– aici iar jignește pe toată lumea printr-o afirmație absurdă, după care eterna scuză că nu-s bani, deși sunt. Sau cel puțin, eu consider că ar trebui să fie, din moment ce plătesc 3 taxe de drum!!! Una băgată de Băsescu în prețul carburantului, rovinieta și noua acciză PSD-istă, prin care guvernul și-o dat singur un șut în coaie.
Nu, domnule ministru! Nu vrem autostrăzi până-n poartă! Vrem autostrăzi care să lege marile orașe între ele! Terminați naibii A1-le mai repejor, legați-l de A3 cu tronsonul Sebeș-Turda, iar A3-ul continuați-l până la Iași! Și mai repejor, că ne presează timpul!
Noi, în tot exerciţiul bugetar european până în 2020, avem 6 miliarde de euro toţi banii pentru autostrăzi. Dacă am face Sibiu-Piteşti, ar costa 3 miliarde de euro, adică jumătate.
– toți miniștri dau placa aia cu 3 miliarde de euro pentru Pitești-Sibiu, după un studiu făcut prin 2007, când toți constructorii aveau prețuri de-a dreptul nesimțite pentru construcții, când bitumul era mai scump, etc. Dacă nu mă înșel, Moise Guran chiar a refăcut un calcul minimal în urmă cu ceva timp, în care, conform noilor prețuri, ar rezulta undeva pe la 1,7 miliarde, cu tot cu stilul mega păgubos prin care se fac autostrăzile de la noi, cu un strat de jumătate de metru de bitum. Faceți, domnule ministru, lucrurile cu cap impunând niște standarde de construcție! Băgați beton armat sub un strat mult mai subțire de bitum, că-i și mai ieftin, dar și mai rezistent! În plus, bitumul trebuie să-l importăm, pe când stațiile de betoane, fabricile de ciment și combinatele siderurgice din țară abia așteaptă o gură de oxigen pentru a scoate din nou capul în economie, dând astfel de lucru oamenilor! Pastrați-vă mișto-urile pentru familie și apropiați!
Am ieşi mai ieftin dacă, în loc de autostradă, România ar lărgi drumul actual Curtea de Argeş-Sibiu, iar cu economiile Guvernul să „impulsioneze“ tronsonul Piteşti-Craiova.
– cu asta mi-ați întărit convingerea că și de veți face drumuri expres, pur și simplu se vor lărgi actualele DN-uri. Deci tot un fel de pula calului.
„Autostrada Comarnic-Braşov se clasează pe primul loc al priorității, din punct de vedere al traficului”
– mai terminați cu obsesia asta numită București – Valea Prahovei! Prioritar ar trebui să fie finalizarea coridorului Pan-European 4 și legarea Iașiului și Clujului de el. Bani de la UE nu vom primi pt Brașov-Comarnic ci pentru Sibiu-Pitești!

Când văd atâta nesimțire, incompetență, și sfidare, mă întreb eu de ce dracu’ mai stau în țara asta?!

Anunțuri

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s