Caracterul uman


Îţi aminteşti vag momentele alea în care te întorci beat dintr-un loc de la marginea lumii şi îţi dai seama că nu mai ai ţigări?! Cam aşa mă simt eu. Acuma. Şi te îndrepţi către singurul „non-stop” din zonă, să îţi iei ţigările alea fără de care NU POŢI să adormi! NU poţi, şi gata! Îţi iei locul într-o coadă populată de oameni care par mai bătuţi de somn decât de viaţă. Oameni semi-vii, cum îmi place mie să le spun. Şi ai crede că nu are ce să se întâmple în lumea asta. Dar te-ai înşela! Amarnic! Sub spectrul tău, un moşulică, ce stă toată ziua în „non-stop”, încearcă să vrăjescă o tinerică rătăcită.

Nu puteam să nu mă gândesc la ce urmăreşte moşul. Primul gând: „Vrei s-o fuţi?! TU, mă?!”. După ce râzi şi te oripilezi de ridicolul situaţiei, te mai loveşte un gând: „Moşu’ o vrea doar ca cineva să-l salute! Doar atunci când îl vede în magazin!”. Şi te gândeşti cât de jos atinge condiţia umană. Doar să te salute cineva!

Faci abstracţie de piesaj şi îţi cumperi ţigările. Tot ce vrei e patul! Nimic altceva nu te mai interesează! Dar totuşi, la ieşire din butic, auzi vocea moşului:

– Auzi, domniţă… n-ai cumva o ţigară?!

„O ţigară?! O ŢIGARĂ?! Să te umileşti în halul ăsta, pt O ŢIGARĂ?!”. Mi-am luat gândurile în timp ce acceleram cu frâna de mână trasă!

Ieşi dintre blocuri, pe strada principală, chiar dinaintea ochilor tăi, doi soţi îşi cară copilul într-un baby port de 2 persoane. Din ăla ca-n reclamele de la teleshopping. Şi până să mai scot un alt stereotipism din mine, cei doi soţi o iau la fugă, cu bebeluşul atârnând între ei. „Adevăratele momente de fericire! Momentele alea în care, te rupi complet de realitate şi chiar te bucuri de ce ai!” De la minim, la maxim absolut! Ăsta e caracterul uman! Fără limite!

Şi pleci către casă, la fel de prost ca şi-nainte!

Un gând despre &8222;Caracterul uman&8221;

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s