Bloguind, cică


După cum bine ştiţi, nu prea îmi stă în fire să mă arunc în discuţii despre degeaba. Totuşi, uneori, când mi-s suficient de ciufulit pe-o anumită temă, mai refulez. Deci, să dăm elefantul jos din cireş!

Ieri, pe timeline-ul meu de twitter, o apărut ( inevitabil desigur) link către postarea unei dudui. Dacă vă e lene să daţi click pe link, un mic rezumat: 5 chestii pe care le doreşte ea la un bărbat, şi care au devenit 6. Având în vizor cele 6 chestii cerute de ea, au urmat o serie de glume în ritm centrifug. Un anume X-ulescu, chiar şi-a pierdut puţin timp preţios pt a-i da o replică mândrei. Nimic alarmant până aici. Puţină tortură trollaronlineistică n-o omorât pe nimeni.

Astăzi însă, constat cu stupoare că s-a depăşit umorul din situaţie şi se porneşte cu paşi repezi o campanie blogăroasă de tip birtum philosophia, în care sunt analizate toate „greşelile” respectivei don’şoare. UAT DĂ FAC?! Chiar ne-a îmbolnăvit pe toţi televizorul cu virusul numit ( în folclor): „analiza căcatului”?! E retorică, nu vă deranjaţi neuronii… Unul din cei care chiar au scormonit sârguincios e domnul ăsta. De fapt, lui trebe să-i multumiţi pt ce vă scriu. Dacă nu bătea câmpii cu atâta graţie, poate că nu mă agitam aşa de tare să-i urmez exemplul. Începe prin a da o definiţie absolută blogului. Falsă! Dar trecem peste. După care trece prin revistă „tonurile posibile” ale postării gagicii. Iar screme un răspuns parafilozofic ce se dorea să aibe implicaţii deosebite în subcultura blogosferei mioritice. Sau era doar o ironie ce rula mai fin ca mercurul şi n-am prins-o eu. Irelevant. Mergem mai departe pe meleagurie interne şi înflorite ale omului şi dăm de concluziile articolului:

1. dacă ea vorbea serios în articol, nu se spune aşa ceva!

2. dacă glumea, înseamnă că de aia nu face lumea bani din bloghing pt că EA GLUMEA!

3. are prieten => nici nu ştiu de ce dracu’ o mai deschis gura!

Hai să analizăm şi noi puţin căcatul:

1. În condiţiile in care toată lumea declară ipocritic: „urăsc minciuna”, dacă cineva mai spune adevărul, ocazional, ăla-i tâmpit pt că „nu se spune aşa ceva pe faţă”. Fuck you, dear society, and fuck your stupid rules!

2. Oameni buni, aruncaţi-vă dumele, amintirile haioase şi prank-urile într-o fântână fără fund, ca anumiţi indivizi – bine înfipţi în souşiăl midia – să facă avere! Pt că tu râgâi după ce scrii un articol el nu poate să facă bani din bloghing. De azi înainte, scobiţi-vă în nas şi scărpinati-vă în cur doar când aveti calculatoarele oprite!

3. Destul de deranjant faptul că se ştiu anumite detalii. Fie gagica e mult prea deschisă pe anumite seturi de informaţii, fie individul e un stalker ( în devenire). Trecem peste aspectul ăsta, până nu ne înfioară. Pe ce principiu ( din codul bunelor maniere) vine obligaţia de a-ţi ţine meliţa larg închisă pe tema sexul opus, dacă eşti implicat(ă) într-o relaţie?! Odată intrat într-o relaţie îţi pierzi automat dreptul la opinie?! Sau ai doar dreptul de a avea una, nu şi cel de a o exprima în societate?

Ultimul paragraf se vrea a fi o concluzie de-a mea. Am devenit o societate de filozofi prost crescuţi, în care toată lumea trebuie să-şi mascheze defectele şi ineficienţa aratând cu degetul spre cel care este sau vrea să pară prost. Şi o facem sub protecţia „dreptului la liberă exprimare”, drept care se aplică doar nouă şi doar atunci când ne convine. Nimic mai patetic şi mai degradant. Poate doar motivul lui Marilyn Manson pt care şi-o scos coastele.

PS: Nu apăr pe nimeni. Pur şi simplu mă deranjează direcţia.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Bloguind, cică&8221;

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s