Lupta cu firea


Marţi, într-o pauză de ţigară, uitându-mă în pachetul aproape gol, mi-am spus sec: „astea-s ultimele ţigări pe care le vei mai fuma!” Şi uite aşa, de marţi seara – de pe la orele 20:54, dacă e să fim corecţi – eu n-am mai fumat.

Ştiam de la bun început că o să-mi fie al naibii de greu. La urma urmei, au fost destule momente când am ramas fără ţigări ( nu există fumător care să n-o păţească) şi-mi amintesc destul de bine cum am reacţionat. Din păcate, credeam că ăla va fi maximul. Boy, was i wrong… Am luat în considerare doar efectele psihice şi nu mi-am dat seama de efectele pe care le are asupra organismului. Nu mi-am calculat deloc bine paşii. Abia acum, stând în scaun, mi-am dat seama că eu nu-mi amintesc de vremurile în care NU fumam. Am băgat ţigara în gură pe la 5 ani. 23 de ani în care am dus mâna la gură ca să trag din ţigară. 23 de ani în care am tinut ţigara între degete. 23 de ani în care xanaxul meu era ţigara. Acum ţin între degete pixul şi duc mâna la gură din 10 în 10 secunde, iar pleoapa stângă mi se zbate întruna pe ritmul pulsului. Mâinile îmi tremura uşor, iar picioarele mele trebuie să fie într-o continuă mişcare. Asta ca să nu mai spun că orice văd/aud/fac mă împinge cu gândul spre o ţigară.

Duc cea mai grea luptă a vieţii. Cea cu mine. Sper să câştig. Şi să nu fie prea târziu.

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Lupta cu firea&8221;

 1. adi zice:

  Niciodata nu e prea tarziu. Dar, mi-e mila de tine pentru chinul pe care il induri (iarta cuvantul „mila”).Daca vrei sa-ti fie mai usor apeleaza la programul”stop fumat”.Sa nu ma injuri pentru ce am scris.

 2. Ca fost dependent de dulciuri, îţi recomand să citeşti cartea lui Allen Carr- easy way to quit smoking.

  (Înlocuieşte smoking cu orice fel de deprindere care îţi dăunează şi o să ai rezultate bune)

  Ideile de bază sunt:
  – sevrajul de nicotină durează fix 3 zile, chiar şi în cazul marilor fumători.
  – nu ţigara e cea care te face vesel, fericit, creativ. Tu EŞTI deja vesel, fericit, creativ
  – ţigara NU te ajută să treci peste probleme. În definitiv sunt mii (milioane poate) care au probleme similare cu ale tale, ba chiar mai mari în unele cazuri şi care se descurcă fără să fumeze
  – încetând să fumezi NU renunţi la o plăcere, ba din contră, vei avea ocazia să îţi oferi mai multe plăceri: gustative, tactile. (sexuale)
  – NU e un sacrificiu să încetezi să fumezi, ci e un sacrificiu să fumezi. Încetarea fumatului îţi aduce un plus de control în viaţa ta

 3. Vointa e mai puternica decat medicamentele. Fie ele pastile sau plasturi pentru pus pe piele, vointa este cea care asigura biruinta, Fii hotarat si ai incredere in tine si vei reusi.

  In ianuarie 2014 (peste un an) astept postarea ta in care ne vei scrie ca deja ai un an de cand nu mai fumezi.

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s