Plictiseală mare


Băi frate iepure, am o confesiune. De la o vreme încoace, mă plictiseşte internetul tot mai tare. Începe să-mi fie silă de fiecare dată când pornesc browserul. Mă trezesc în faţa monitorului cu browserul pornit mai degrabă din reflex. Click-ui rapid 2 sau 3 bookmark-uri, fără să aştept ca pagina să fie încărcată. Mă scobesc în nas şi îl închid înapoi. Deschid messengerul doar ca să-mi verific mailul. Uneori îl mai şi las pornit. N-am chef să vorbesc cu nimeni. Îl „arunc” în bară, mai dau o raită rapidă pe feisbuc, după care iar închid browserul. De plictiseală, evident. Minunate sunt zilele când văd câte o notificare de la reader. Îmi arunc un ochi pe ce-a scris respectivul după care îmi bag picioarele-n tot şi iar închid browserul.

Odinioară obişnuiam să-mi pierd timpul liber click-uind în draci, ţopăind de pe un site pe altul plin de entuziasm. Mai o poză haioasă, mai un articol dintr-un ziar online, mai un blog citit din scoarţă-n scoarţă, ascultat muzică de pe youtube, mai un articol scris aici pe blog. Acum mă apucă scârba numai când mă gândesc să scriu un articol. M-am uitat pe statisticile mele din 2012. 49 de articole scrise. În comparaţie cu anii anteriori când aveam 100+. Nu înţeleg de ce, pentru că scrisul chiar mă calmează de cele mai multe ori. Îmi face plăcere să spun o poveste din trecutul meu sau ce se mai întâmplă cu mine prin prezent, îmi place să-mi dau cu presupusul pe anumite teme. Sau cel puţin îmi plăcea s-o fac. Ba nu! Încă îmi mai place! Doar că acum prefer s-o fac tete-a-tete, cu un/o cola/cafă/bere sub nas şi o audienţă cât mai redusă.

Pe cât mă chinuiam să-mi atrag mai mulţi ascultători în trecut, pe-atât mă strofoc acum să scap de ei. Încep să-mi restrâng cercul de cunoscuţi cu care stau de vorbă. Recent am realizat că am o imensă parte din familie pe care am trecut-o pe linie moartă. Majoritatea pe nedrept, dar adevărul e că pur şi simplu nu mă mai interesează respectivii. Începe să nu-mi mai placă de nimeni şi nimic. Încep să fiu plictisit chiar şi de mine. Ş-asta suge!

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Plictiseală mare&8221;

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s