AJUNGE!!!


Am tot tras semnale de alarmă că m-am şi săturat de ele. Din păcate, legea e în vigoare şi libertatea e moartă. Deocamdată, pentru o anumită categorie de oameni. Ultraşii. Adică „huliganii ăia, futu-i în gură, să-i fut!”. Ăia, ultimii din societatea civilă care încă mai sunt cât de cât activi. Ăştia trebuie să dispară! Că odată ce-am scăpat de ei, lucrurile vor fi roz pt clasă conducătoare. Noua lege a manifestaţiilor publice oricum interzice protestele în faţa unei instituţii publice gen parlament, primărie, etc. Cum adică să-i obligi pe ei să te vadă cum iţi exprimi tu nemulţumirea asupra felului prin care ei te fură? Eşti de-a dreptul nesimţit!

Cel mai trist e că opinia publică, orbită de praful aruncat în ochi de autorităţi, nu vrea să vadă ce se întâmplă şi sunt acizi exact la adresa acelora care luptă pt dreptul la liberate într-o aşa zisă „democraţie”. Încep să cred tot mai cu tărie că eu sunt cel nebun pe lumea asta. Ceea ce văd în fiecare zi mă face să trag concluzia că noi chiar ne dorim iluzia libertăţii şi nu pe ea în sine. Suntem o specie masochistă, care simte nevoia de a se juca de-a democraţia în timp ce e futută în cur de alţi oameni mai „puternici”. How fucked up is that?!

Dar e bine că încă se mai găsesc oameni care au energia să lupte pentru normalitate, chiar şi atunci când statul debitează tot felul de legi anti-constituţionale ( o constituţie care a devenit mai degrabă un act negociabil, în funcţie de anumite interese). O astfel de „luptă” va avea loc sâmbătă, la Arad, cu ocazia unui meci amical între UTA şi Poli ( L.E: Se pare că Mitică Dragomir a ameninţat clubul arădean cu dezafilierea şi aceştia cam bat în retragere). Un meci ce se va juca la insistenţele suporterilor din ambele tabere. Când vezi că doi rivali istorici îşi dau mâna public pentru o cauză, trebuie să înţelegi că ceva e putred rău în Dane… ăăă, România! Undeva, ceva pute groaznic a hoit. Trebuie să-ţi dai seama că rivalitatea sportivă a devenit insignifiantă în comparaţie cu realitatea, chiar dacă ai un coeficient de inteligenţă egal cu 12!!! „Cineva” le atacă modul de viaţă, iar oamenii ăştia n-au de gând să renunţe cu una cu două, întocmai pt că se ghidează după un anumit set de principii: mândrie, onoare, verticalitate, respect şi atitudine. Aceşti oameni au realizat că orice manifestare a rivalităţii sportive nu face altceva decât să întărească dorinţa populaţiei de a coexista într-o societate obedientă, mereu cu capul plecat şi bucile despărţite, şi sunt decişi să pună totul deoparte pt a trage un semnal de alarmă. Ce-i nemulţumeşte?! Începând de la stigmatizarea din presă care i-a transformat automat în infractori deosebit de periculoşi şi până la mizeria în care se scaldă fotbalul iubit de ei… cam tot.

Hai să despicăm puţin problema, ca să ne facem înţeles punctul de vedere. Nu ne place că am primit statut „special” din partea legii. De ce pentru un pumn dat unui individ pe stradă primeşti amendă pt perturbarea ordinii publice, iar în zi de meci eşti arestat? Unde-i logica? Dacă de luni până vineri îi dau cuiva un şpiţ în cur, omul respectiv mă dă în judecată şi cere despăgubiri. Sâmbătă însă, înfund puşcăria. Păi dacă tot facem legi speciale, hai să nu ne oprim la o anumită activitate şi să facem legi separate pt fiecare zi din săptămână, indiferent de infracţiune. Dacă-i luni şi violezi o babă, amendă. Dacă-i marţi, scaunul electric! Ar fi mai logic, nu?! Şi de ce doar suporterii înfundă puşcăria pt un pumn dat? Pentru că, statistic vorbind, o bătaie între suporteri are loc, maxim, o dată pe an. Până şi cea mai nevizitată discotecă/club de printr-un sat uitat de civilizaţie, unde întoarce uliu’ cu frână de mână, are parte de cel puţin o bătaie serioasă pe săptămână. Dar n-am văzut nici un deputat/parlamentar care să adopte legi speciale pt discoteci. Unde-i coerenţa?! Dacă există deja un „set de reguli” numit cod penal, pentru ce să mai inventăm unul în paralel, care să vizeze anumiţi indivizi? Şi de ce pentru ăia cu din când în când şi nu pentru ăia frecvenţi?

De când şi până unde, comercializarea de cocaină şi heroină este egală cu aprinderea unei torţe pe un stadion? Una ucide într-un ritm alarmant, iar cealaltă creează un spectacol de lumină. Cum poţi să pui semn de egal între ele? Care îţi este setul de valori ce-ţi spune că-s una şi acelaşi lucru? Acelaşi set de valori ar trebui să-ţi spună şi că a te gândi la cum ai fute-o pe vânzătoarea aia tinerică de la magazinul din colţ este egal cu un viol. Altfel, nu văd cum ar funcţiona. De fapt, imi cer scuze. Văd că funcţionează bine: un nene ce-o furat 4 ţigle o luat 4 ani de puşcărie cu executare, câte unul pt fiecare ţiglă. Altul, care a delapidat 2 miliarde de €, a primit doi ani cu suspendare. Un fel de: „Dacă mai furi o dată, atunci chiar că te băgăm la puşcărie!” How fucked up is that?! Şi că tot suntem la capitolul „set valoric pt legi”, vreau să întreb şi eu pentru ce dracu’ aţi mai inclus pedepsirea constituirii în grup infracţional, dacă nu faceţi nimic pe tema asta? Cum pot Mitică şi Sandu să-şi etaleze pe la tv atât de strident clanul mafiot, iar tu, ca autoritate cu legea în mână, să nu le faci nimic? Cum pizda mă-tii poţi să permiţi tu unui SRL ( că doar îs independenţi vizavi de lege şi politică şi nu dau socoteală nimănui), să emită propriile legi, pe care să le aplice deasupra legilor şi constituţiei statului? Cum poţi să stai pasiv când cenzura ( interzisă prin constituţie!!!) comunistă îşi face simţită tot mai des prezenţa în ţara pe care tu susţii sus şi tare că o conduci în spiritul democraţiei? Ce gândire te împinge pe tine de la spate să permiţi aruncarea drapelului ţării la un coş de gunoi, la intrarea într-o clădire publică?! Şi cel mai mult mă întreb ( retoric) de ce pula mea mai faci şi pe aplicatorul acestor legi srl-iste, în numele lor? Singura mea explicaţie, pe care logica mi-o dictează, e că eşti ( tu, reprezentant al statului român) în cârdăşie cu ei, în detrimentul cetăţenilor şi implicit al constituţiei pe care ai jurat să o respecţi la numirea în funcţie!

Cele schiţate un pic mai sus, reprezintă o parte ( lista e extrem de lungă) a nemulţumirii ultraşilor, sau „huliganilor” cum vă mai place vouă să le spuneţi. Ăia care zbiară în gura mare că „unii-s mai egali ca alţii” e un principiu pentru care există zero toleranţă! De aceea oamenii ăştia vor lăsa deoparte rivalităţile şi diferenţele ce-i despart, unindu-şi vocile împotriva voastră. AJUNGE!!!

PS: Desigur, ca orice organism al societăţii, acest grup de oameni are şi el uscăturile sale. Ar fi absurd să susţină cineva contrariul. Dar pe aceştia nu-i aducem în discuţie. Dacă ei consideră că nu pot să treacă peste o rivalitate pt a evidenţia un abuz grosolan asupra libertăţii, se vor autoexclude din aceste demersuri. Personal, nu pot să înţeleg acest mod de gândire. E exact ca atunci când cineva îţi violează mama şi tu eşti revoltat că nu foloseşte prezervativul! Dar, fiecare are dreptul şi libertatea de a greşi în gândire!

2 gânduri despre &8222;AJUNGE!!!&8221;

 1. Mei, io personal pentru bataile din cadrul stadionului sau din jurul stadionului as cere pedeapsa penala. Nu de alta da’ acolo merg si parinti, si copii, si bunici, si tot felu’ de persoane care chiar n-au nimic de-a face cu rafuielile dintre Galeria X si Galeria Y. De fapt, orice bataie inceputa intr-un spatiu inchis care n-are iesiri mari si usor accesibile trebuie incarcat penal – aici incluzand si bataile din birturi. Vorba aia, pe raze mici orice obiect contondent poate deveni arma de scos ochii si provocat vanatai.

  Insa da, imi pare ca a interzice manifestarile in fata cladirilor gen Primarie e o idiotenie. Candva vor primi sticle incendiare direct in birou, daca n-or vrut strigate.

  P.S. „Noua lege a manifestatiilor”, de cand e ea? Un link ai? Inteleg ca-i articol de opinie, insa as vrea sa vad textul cu ochii mei. Multam fain 🙂

 2. Miştotică zice:

  Câtă vreme nu se încadrează la capitolul (auto)apărare, orice formă de violenţă e lipsită de justificare şi trebuie sancţionată drastic. Totuşi, eu ridicam nişte semne de întrebare legat de caracterul selectiv prin care este pedepsită o faptă. Dacă furi un porc şi ai pistrui pe faţă, 7 ani de închisoare. Dacă eşti şi roşcat pe deasupra, mai iei încă 2! Nu numai că e ilogic, dar frizează cu ridicolul!
  Cât despre nouă lege a manisfetărilor publice, are bube mult mai mari decât locaţiile acceptate. Ca să poţi să protestezi, trebuie să ţi se aprobe o cerere ( până acum, era suficient să notifici primăria) ce îţi poate fi refuzată pe motiv că, ei nu cred că va fi un miting paşnic. Sâc! Ai mai jos propunerea completă:
  http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/Lege%20adunari%20publice.pdf
  Concluziile poţi să le tragi şi singur 🙂 .

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s