Război


Când te înşeală nevasta/logodnica/prietena, primul tau gând e: ” te omor ‘tu-ţi crucea mă-tii!”. E absolut firesc. Ăsta e instinctul animalic ( drept dovadă că omu-i ăl mai animal dintre fiinţe). Totuşi, înainte de a găsi prima modalitate pt a-ţi duce planul la bun sfârşit, în mansarda ta, intră cineva forţat şi în viteză: „Nenea, eşti tembel? Tu te auzi? O omori? Dă-o’n mă-sa de paraşută! Renunţi la libertate pt una înzestrată de mama natură cu crăcanele mai larg deschise? Hai bă…” Asta e raţiunea. Ea, în principiu, păzeşte gloata aia de neuroni şi intervine de fiecare dată. Cel puţin, la 95% din persoane. Mai sunt şi psihopaţi sau psiho-alco-îmbuibaţi. Când eşti pe cale să faci o prostie, raţiunea intervine şi te ( mai) domoleşte. Indiferent dacă-i vorba de pus piedică la o babă pe stradă, dat o palmă unui străin în staţia de tramvai – just for the fun of it! – sau că te trozneşte din senin o diarie în plin centrul oraşului şi vrei să te caci în mijlocul trotuarului, bibilica ta de moluscă e trasă de urechi spre drumul cel bun.

Ei bine, cam de o lună ( poate chiar mai bine), în ţasta mea e un plin război, good vs dumb, raţiune vs animal. Nu dezvoltăm motivul. E irelevant şi totodată tâmpit. Problema o constituie însă rezultatul. O uşoară debusolare internă şi, cel mai grav, raţiunea începe să piardă bătăliile, una după alta.

Sfaturi, anyone?!

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Război&8221;

  1. Miştotică zice:

    Nu-i vorba de înşelat la mijloc. Era un exemplu aleator pt a ilustra cine cu cine luptă în mintea mea. Nu mai ştiu ce şi cum să fac, să iasă raţiunea învingătoare.
    PS: Melodia asta e în favoarea animalului 😆 .

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s