Gratuitatea la român


Azi am chef să dezbat un subiect care-mi provoacă silă. Fie că e vorba de-o promoţie la bormaşini, lanţuri de drujbă, ouă, lapte, ulei, cauciucuri de iarnă sau detergenţi, românii se calcă în picioare pt acel „extra” care vine… GRATIS!!! Deşi nu le trebuie produsul în mod expres ( nu-i o necesitate absolută), se duc claie grămadă la uşa magazinului şi îs în stare să se linşeze pt a pune mâna pe gratuitate.

Pentru ce dracu’ îţi umpli coşul de mezeluri la reducere, dacă expiră în 2 sau 3 zile? Chiar crezi că o să le mânci pe toate înainte de termenul limită? Iei 5 kile de salam cu 70 de lei mai ieftin, faci o intoxicaţie şi dai 145 de lei la doctor. Mare economie ai făcut, române!

Un alt tip de gratuitate care mă freacă la ridiche zilele astea, e ăla cu participatul la n-şpe mii de concursuri, fiecare având ca premiu câte o linguriţă de unică folosinţă, un şurub de la un birou, o jantă de bicicletă fără spiţe sau, în cel mai bun caz, un telefon din ăla „smart”. Hai că ultima categorie o mai înţeleg câta. Îţi trebuie ca să te dai pe net în timp ce o înmormântezi pe bunică-ta! Mesajul „A mai fost bătut un cui” va apărea concomitent atât pe facebook cât şi pe twitter, iar viaţa va fi de 10 ori mai frumoasă.

Şi dacă aceste ipostaze nu reuşesc să-mi pornească valu’ de vomă din stomac, rânjeala etalată pe feţele „compatrioţilor” în urma obţinerii unei gratuităţi ( de orice fel) cu siguranţă o va face! Aerul ăla care îl degajă, gen „Vezi bă, cine-s io?!” mi-e atât de antipatic…

Sărăcia este mereu adusă în discuţie, ca element cheie pt aceste derapaje greţoase. Adică omu’ n-are bani pt pâinea de mâine, dar el cumpără 7 cauciucuri de iarnă, ca să primească 2 gratis. Vouă vă sună a sărăcie sau a prostie?

Românul e atât de prost şi de scârbos, încât îşi vinde sufletul şi demnitatea ( dac-o mai are?!) pe… gratis!

Un banc mai vechi, spune ceva de genu:

Î: Care-i singura afacere evreaiscă ce-o dat greş?

R: Căsătoria. Au crezut vor putea să fută gratis.

Haios, dar totodată extrem de adevărat. Nimic, dar absolut nimic nu vine gratis pe lumea asta. Într-un fel sau altul, ajungi să plăteşti. Şi de cele mai multe ori, mult mai scump decât ar fi cazul. Motivul?! Atunci când o vezi pe doamna cu coasa, să-i poţi zice liniştit:

– În sfârşit ai venit şi tu!

Reclame

Un gând despre &8222;Gratuitatea la român&8221;

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s