Pentru fanaticii BIO/ECO


Nu mi-a plăcut niciodată curentul verde, bio, eco, morţii mă-sii. Întotdeauna am ales calea de mijloc. Adică, n-am refuzat niciodată un grătar plin de grăsimi, dar nici n-am eliminat complet verdeţurile din alimentaţie. Totuşi, fanatismu ăsta „salvator de planetă şi viaţă umană” în care toţi trebuie să mergem pe biciclete şi să mâncăm doar frunze de varză şi morcovi, mă irită la culme. Aşa că, i-auzi ia, o întâmplare povestită de tată-miu:

Trebuia să încarc mere BIO din Italia şi să le duc în Elveţia la o fabrică de sucuri. Bag maşina în curtea depozitului şi trag lângă o stivă imensă de lăzi pline cu mere. Deja îmi făceam griji că trebuie încărcate toate manual ( bena lui nu are prelată pe lateral ci pereţi din aluminiu. Un fel de basculă cu prelată desupra). N-am apucat să mă dau jos din maşină, că hop şi-un italian la mine la uşă:

  – Pronco-tongo-bongo ( e fraza lui universală pt toate limbile străine)!

Adică, să trag maşina într-o hală. Fiind spaţiu mic, mi-or trebuit 50 de manevre ca să intru acolo. Dar într-un târziu, reuşesc. Mi-o sărit în ochi un lucru ciudat. Înăuntru nu era nici o ladă cu mere. Acelaşi italian vine la mine şi-mi zice:

 – Pronco-tongo-bongo.

Cică să-i desfac prelata. Am adunat prelata şi o apărut un braţ lung în care era un şnec şi or început merele să cadă în benă. Cum picau de la 4 metri înălţime, toate s-or lovit. După ce-am băgat 22 de tone, am întins înapoi prelata şi direcţia Elveţia. După 4 ore jumate, o trebuit să fac pauza de 45 de minute. Am tras într-o parcare şi m-am pus să mânc ceva. Când m-am dat jos să merg până la budă, am văzut sub remorcă o pată imensă. Totată zeama din mere se scurgea 😆 . Până am ajuns la destinaţie, toţi care erau în spatele meu mergeau cu ştergătoarele pornite 😆 . 

Ajung la fabrică, dau CMR-ul la poartă şi trag maşina undeva în spate, lângă un bazin mare îngropat. Vine elveţianu la mine şi:

 – Pronco-tongo-bongo.

La marfă bio, trebuie să ai sigiliu pe remorcă. Mie, italienii nu mi-or pus, şi ăsta era şucărit din cale afară. În timp ce tot zbiera pe acolo, scoate telefonu’ şi îşi sună un şef. Dintr-o dată o început să dea afirmativ din cap şi pleacă de lângă mine. Am crezut că-mi face retur la marfă. Când colo, se întoarce cu un sigiliu în mână. Îl pune pe remorcă, după care-l rupe  şi-mi zice: „Ok!” . Acuma era bun de descărcat 😆 . Nu mai era nici o problemă 😆 . Odată pus sigiliu pe remorcă, precizia şi rigurozitatea elveţiană era împlinită 😆 . În timp ce se descărca maşina, m-am uitat la merele alea. Cred că mai bine de o treime erau deja stricate 😆 . Dar nah, după o rundă de spălare, le macină, fac suc din ele şi ţi le vând ca suc BIO din mere culese cu mâna 😆 . 

Şi dacă mai vreţi, vă mai pot spune cum o dus grâu BIO mucegăit din Franţa în Germania la o fabrică de cereale şi care n-o fost refuzat, din România în Italia o dus porumb BIO mucegăit şi o fost bun, ş.a.m.d. Aşa că, dragii mei fanatici ai nutriţionismului, mâncaţi voi BIO la preţ triplu, că io mă mulţumesc cu ce am prin grădină şi ce găsesc la magazin.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Pentru fanaticii BIO/ECO&8221;

  1. asta cu BIO e o mare fitza pentru ca e cool. Nu conteaza ca pretul dublu-triplu nu se justifica deloc, nu conteaza ca poate fi un suc din mere bio si plin de E-uri. Unde mai pui ca fructele alea bio tot cu apa poluata au fost stropite.
    mai eco decat rosia ta din curte unde ai pus un strat de balegar cat se poate de natural nu exista. dar spune-i tu asta la o fufa de mall care vrea sa fie tanara 1000 de ani si crede ca daca mananca produse bio din germania, bea apa imbuteliata in franta si fumeaza tigari subtiri nu ii pute rahatu ca la muriturii de rand.

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s