Eternul TVR


Pe vremea împuşcatului, exista un singur post de televiziune. Ăla naţional. Locuitorii de pe lângă graniţele „măritei noastre patrii”, aveau câta noroc. Noi ne uitam la sârbi, sudiştii la bulgarii, esticii şi nordicii la ucrainieni, iar ăia din Crişana la unguri. În multele ore de „pauză” ale TVR-ului, se apăsa pe butoanele posturilor străine, deşi majoritatea nu le ştiam limba. Situaţie aproape similară cu un radio pt surzi. Dar te uitai ca bou’ la poarta nouă, din lipsă de alternativă.

După 21,5 ani de democraţie, situaţia rămâne neschimbată. Un singur post de televiziune. Tot TVR-ul. Ce-i drept, acuma-i împărţit în 5 canale diferite, dar tot un singur post rămâne. În plus, în zilele noastre, chiar ai ce să vezi pe oricare din canale. Emisiuni de cultură, filme, emisiuni politice obiective, ştiri normale şi de interes, fotbal de calitate, muzică populară, emisiuni de analiză economică, ş.a.m.d.

Restul chestiilor transmise pe frecvenţe tv sunt nişte căcaturi ce-mi provoacă o scârbă imensă. Nu se pot numi televiziuni: pro-urile cu măruţii şi inimă de ţigan, antenele cu avortoni precum dan negru şi pizda aia blondă de la a3 ce zbiară, prima cu trăzniţii pulii şi trădaţii regizaţi, realităţile cu moderatori scoşi din căcat, oteviştii elodiaţi, căcaturile sportive sau posturile de muzică ( Îmi cer scuze dacă am omis pe careva. Cert e că toţi se încadrează aici!).

Dacă ar fi să asemănăm televiziunile cu avioanele de pasageri, TVR-ul ar fi un Airbus de vreo 10 ani, iar restul sunt pungile în care vomiţi, dacă ţi se face rău de la zbor. Sau poate nici măcar atât. După 21,5 ani de democraţie, tot n-ai de unde să alegi.

PS: Nu-i post plătit ci o realitate sumbră.

Reclame

5 gânduri despre &8222;Eternul TVR&8221;

  1. dolores zice:

    Imi place comparatia ,,pungile in care vomiti,,.Doamne cand imi amintesc cu ce emotie asteptam sambata seara(eu prindeam bulgarii)ca sa vad ,,stdio x,,unde dadeau fimlme nemaivazute si noutati si clasice.Intr-un timp aia de la ambasada bulgara afisau la avizier programul tv al saptamanii in curs,pe care ai copiai il xeroxai si-l dadeai mai departe…

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s