Senzaţie, bă!


Sincer să fiu, dacă mă întreba cineva cum văd week-end=ul ăsta, răspundeam clar şi răspicat: deloc bine!

Am văzut meciurile lui Poli din ultima vreme şi eram extrem de sceptic. Aveam şi de ce. Gazul e o echipă bună. Ca să păstrez nota de sinceritate, în ei îmi pun bazele că vor stopa alte contracandidate la titlu. Pe lângă noi, bineînţeles.

La Elba, acelaşi scepticism. Aveam meci cu spurcaţii, care ne-or căsăpit destul de serios sezonul ăsta. Ne-au dat 3 din 3, iar una din ele o fost chiar umilinţă.

Ajung sâmbătă la D. Era şi S. acolo. După o scurtă parlavragire, am pornit către stadion. Cu două beri la bord, mă simţeam al naibii de în formă pt primul meci din retur. Aveam energie acumulată cât pt 5 meciuri. Cel puţin aşa simţeam. Cu jumătate de oră până la începutul meciului, ajung şi eu sus pe coronament. Să-mi pice ochii. Nu erau mai mult de 300 de oameni pe stadion. WTF??? Dacă nici după aproape 3 luni de pauză nu vin mai mult 5000 de oameni… să-mi bag pula’n polistul de fotoliu! Cum morţii mă-tii te declari polist, da’ nu-ţi mişti curu la stadion, sâmbăta la ora 19??? Ziua şi ora perfectă, din toate punctele de vedere. Să trecem peste, că-mi sare buna dispoziţie.

Era pregătită coregrafia de grup a MCMXXI care a împlinit 4 ani. La mulţi ani, băieţi! Încet, încet s-a populat şi peluza, suficient cât să se desfăşoare în condiţii decente acea coregrafie. Fluierul de start al partidei ne-a prins cu un mesaj dedicat unui copil, polist, decedat în urma unui cancer depistat mult prea târziu. Avea doar 18 ani…

3, 2, 1 şi… se desfăşoară coregrafia. Câteva torţe şi stroboscoape însoţesc pânzele viu colorate. Undeva sub pânza violetă, un anume Miştotică era sufocat de fum. Ce dor mi-era de senzaţia aia… Toate pânzele jos! şi mă duc să-mi ocup locul, undeva mult mai jos. Pt că  meciul avea o desfăşurare anostă, asemeni a ceea ce-am văzut prin amicale, m-am întors cu spatele la meci şi cântam ca un nebun. Nimic demn de notat până la pauză.

În debutul mitanului secund, Scutaru patinează în careu fără să respingă mingea şi Gazul trece în avantaj. Atunci a luat foc peluza. Eu aveam convingerea că nu-i mai întoarcem, dar n-am putut să nu cânt cât m-au ţinut corzile vocale. Şi n-a fost în zadar pt că Goga o scos un şut de zile mari, ca din pălăria unui magician şi Poli egala. Încă două mari ocazii ratate şi iese Zicu la rampă, care o duce pe Poli în avantaj. Delir maximal în jurul meu. Mă rugam pt un gol 3, care să ne ofere confortul sentimental necesar pt ultimele minute. Şi a venit şi ăsta, tot de la Zicu. Gazul, năucit de turnura evenimentelor, n-a mai fost în stare să dea o replică pe măsură si meciul s-a terminat cu o victorie meritată a lui Poli.

Sub egida sloganului:

„Haideţi să bem, haideţi să bem

Haideţi să bem să ne-mbătăm!”

am plecat la cheful MCMXXI. Acolo, prăpădul de pe lume! 20 şi ceva de lăzi de bere băute, tării, ţuici şi mâncare pt cele mai selecte gusturi. Cam 60 de persoane, polişti, rapidişti şi prusaci. În mod absolut natural şi detestabil, or fost câţiva care mă luau cu „biţicli” p’acolo. Bă, or trecut 2 săptămâni deja. Ce-i prea mult strică. Au urmat n cântece poliste, zbierate din toate piepturile prezente. La 12, clasicul „La mulţi ani” cu muie lu’ steaua şi dinamo, ceva mai încolo şi nişte torţe date prin faţa birtului şi simţeam că’s al naibii de fericit.

Personal, la 8 beri am pus uşor frână că n-aveam chef să mă îmbăt. Dar, eu am un obicei cam prost când mi-s pilit. Dacă’s la un chef şi berea-i pe gătate, sustrag câteva pe şustache ca nu cumva să rămân fără, de mi s-o face poftă :mrgreen: . Ştiţi şi voi vorba aia: de tine mi-e milă dar de mine mi se rupe sufletul. Cum să mă las fără bere la aproape 3 dimineaţa (zic 3, dar habar n-am la ce oră am plecat. D, tu ştii?)? Inacceptabil :mrgreen: . Aşa că la plecare, am luat una din berile ascunse pe sub fotoliile de acolo şi-am plecat cu ea la pachet.

Am luat o gură mică undeva pe traseu, dar simţeam că de continui, o să ajung să regret decizia. Aşa că am cărat-o desfăcută până la D. acasă. Intrat la căldură, numa’ bere nu-mi mai trebuia mie. Am dat comandă la pizza, am belit ochii în tv, respectiv comp până o sosit, am băgat la ghiozdan şi nani.

Deşteptarea pe la 12 (eu, D. habar n-am pe la cât), una bucată cafea, una bucată şaormă, urmărit un meci şi jumătate din liga 1 şi la 5 jumate, însoţiţi din nou de S, am plecat la Olimpia. Pt că încă eram uşor mahmuri, fără voci şi cam obosiţi dpdv fizic, nu prea am cântat. Ce-i drept, nici Elba nu ne-o ajutat în prima repriză. Dădeau impresia că pur şi simplu nu se găsesc pe teren. Spurcaţii, nici ei în zi de graţie, dar au reuşit să se desprindă pe fondul jocului slab practicat de Elba.

După pauză, violeţii au început să se închidă foarte bine şi au recuperat foarte multe mingi. Din păcate, pe ofensivă pur şi simplu nu ieşea mai nimic. Mingi scăpate din mână, pase date aiurea, aruncări departe de ţintă, un Pesic ieşit complet din mână. Chiar şi aşa, Elba a reuşit să mai reducă din diferenţă pe sfârşitul sfertului 3, graţie apărării precise. Era un tango în care Elba revenea, iar spurcaţii se concentrau puţin si se distanţau înapoi.

În sfertul 4, Elba trece la conducere, dar continuă să rateze în momentele în care putea să se desprindă decisiv. Spurcaţii, revin şi se distanţează din nou la 5 puncte. Au urmat multe minute de lupă surdă în care echipele nu reuşeau să marcheze. O triţă, o liberă şi un coş de 2 puncte o aduc din nou pe Elba în avantaj cu un punct. Sala începe să simtă momentul bun şi începe să-şi împingă favoriţii de la spate. Departamentalii revin în avantaj cu o aruncare de 2 puncte. Elba cere time-out, dar la finalul lui, tabela o ia razna ( pt a câta oară?! Lăsaţi-o p-aia veche! O fi mai simplistă, dar e stabilă!). Se prelungeşte cu 2 minute time-out-ul şi se reia jocul cu posesia aurolaciilor. 1:24 din joc rămas. Intercepţie şi coş Elba de două puncte. Coş de două şi pt spălătorii de parbrize din intersecţii. Două puncte Elba şi recuperare defensivă. Mai 20 de secunde, iar căcaţii îl faultează pe Pălti imediat. O liberă din două transformată şi Elba avea două puncte avans, cu 18 secunde rămase din joc. Time-out spurky. Se reia cu posesie rusnacă din jumătatea Elbei. Se plimbă uşor mingea în căutarea breşei din apărarea noastră, dar e găsit Gunoiu (MuiePopescu, pe numele-i de scenă) liber care aruncă de 3 şi înscrie. Mai 6 secunde şi aurolacii au avantaj de 1 pct. Time-out Elba. Pălti găsit excelent sub panou şi mai bagă două puncte în contul nostru. 2 secunde rămase din joc, iar nervii spurcaţilor cedează. După un timeout şi o aruncare de 3 ratată, Elba câştigă.

Gunoiu’, Căcatu’ (stănescu) şi Ţiganu’ Verde ( jackson), autorul ultimei ratări, încep să-şi ia lumea în cap şi mai să sară la bătaie. În mai puţin de 4 secunde, toată galeria a coborât lângă teren, unde firma de pază ne ţinea departe de teren. Ţestoşii îşi fac si ei apariţia în sală şi în loc să-i ia la pulane pe spurcaţi ( dacă era vorba de suporteri, trăgeau direct cu gloanţe  🙄  ), îi scot pe aceştia cu vorba bună din sală.

Şi uite aşa s-au dus planurile mele pt Gunoiu’ în seara aia. Da’ n-or intrat zilele-n sac, băi vierme! Mai ajungi tu prin zonă şi cu alte echipe… 😈

Ulterior am aflat că multipla campioană a pulii, cerea un fault la ultima aruncare. La cât de ampulea au fluierat arbitrii ăia tot meciul, numai o decizie corectă n-aveau să fluiere. Întradevăr, şi eu am văzut fault la faza aia, dar nici în ruptu’ pulii nu m-aşteptam să fluiere arbitrii ceva. Faulturi grosolane iertate de ambele părţi şi fluierau capace şi recuperări de manual. Dzambic a făcut 1 fault şi avea 4 greşeli personale! Alealalte 3 le-o primit că-i mic şi chel. Probabil. Altfel nu-mi explic. Aşa că băi, pule avortate, nu mai comentaţi aiurea! Voi trebuia să aveţi cel puţin 4 eliminaţi înainte de sfertul 4 şi noi vreo 3. Arbitrajul a fost praf pt ambele echipe.

Plecând de la sală, mi-am dat seama că de ne-om apăra aşa până la finalul sezonului şi ne-om simţi în teren ca anul trecut, play-off-ul este uşor de atins.

Urmările acestui week-end: voce şubredă, dureri de plex şi spate, dureri de abdomen când tuşesc, palmele crăpate şi o bucurie cât soarele de mare! Aşa week-end-uri să tot trăieşti!

PS Toată lumea, tare după mineeeeeeeeeee:

Popescule, stelistule,

S-o fut pe mă-ta, Gunoiule!!!

Reclame

5 gânduri despre &8222;Senzaţie, bă!&8221;

    • Miştotică zice:

      Bă, io cred că ăla ce o numărat era mai pilit ca mine şi vedea aproape dublu :mrgreen: . tot ce-i posibil că n-am stat să-i număr. Am dat cu aproximaţie ş-am zis să nu exagerez 😛 .

  1. Sandra zice:

    Sau sa strigam… CINE TINE CU sTEAUA,SA-I FUTEM FAMILIA! ALEEEE,ALEEEE…si weekendu` asta va fi la fel! iuresh si victorie!

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s