Bundesliga


Pe lângă marile campionate ale Angliei, Italiei şi Spaniei, Bundeslinga avea un farmec deosebit. E campionatul care dă cele mai multe fiori pariorilor. Un campionat în care toate meciurile sunt de 1×2 sau sub/peste 2.5 . Prima clasată, poate pierde cu uşurinţă pe teren propriu cu ultima clasată, ca la o săptămână distanţă, să-şi ridiculizeze urmăritoarea în propriu-i fief. E un campionat al revenirilor spectaculoase, al golurilor multe, al gafelor, al fotbalului jucat cu pasiune.

Dar să trecem puţin prin revistă, situaţia din acest sezon al 1.Bundesliga, când ne aflăm la puţin după jumătatea sezonului.

Deloc surprinzător pt fanii acestui campionat, Borussia Dortmund conduce clasamentul detaşat. O echipă tânără, omogenizată, care dădea semnale încă de la sfârşitul sezonului trecut. Nu atât prin prisma rezultatelor, cât prin felul în care îşi dominau adversarul pe teren. Deşi nu a convins runda trecută,1-1 cu Stuttgart pe teren propriu, are 8 puncte în plus faţă de următoarea clasată, Bayer Leverkusen, care a câştigat astăzi, în prologul acestei runde, cu 2-0 în faţa celor de la Hanovra. Învinşii de astăzi, ocupă momentan locul 3 cu 34 de puncte, la 5 lungimi de Leverkusen. Surprinzător este golaverjaul celor de la Hanovra, -2, încasând nu mai puţin de 30 de goluri!

În urma celor de la Hanovra, e marele Bayern. Bavarezii au avut un start mai slab de campionat, îngreunat şi de evoluţia din Champions League. Şi-au fixat locul 2 ca obiectiv şi în cazul unei victorii mâine, pot urca până pe 3, acumulând 36 de puncte.

Pe locul 5 se află surpriza acestui sezon, numită 1.FSV Mainz 05. Micuţa echipă din capitala Rheinland-Pfalz-ului a avut un start excepţional de sezon, adunând 8 victorii în primele 9 runde. Deşi jocul lor nu a pierdut din consitenţă, lipsa de formă prin care trec atacanţii Mainz-ului a dus echipa la o linie de 11-0-8, cu un golaveraj de 30-21. Pe locul 6 se află Hamburger SV. O echipă ce început returul excelent, câştigând ambele dispute, 1-0 la Shalke şi 1-0 cu Eintracht acasă.

Pe locul 7, o nouă surpriză, Freiburg. O echipă mai mult obişnuită cu lupta pt evitarea retrogradării, se bate acum cu şanse reale pt un loc în cupele europene. Echipa din micuţul oraş german prezintă următoarea linie de clasament:

19    9     3     7      28-28       30p.

La patru lungimi în urmă pândeşte Hoffenheim-ul, care încă mai speră la un loc în cupele europene. Din păcate, de la venirea noului antrenor, echipa sătească şi-a pierdut ideile şi relaţiile de joc. Cu acelaşi număr de puncte cu Hoffenheim, 26, cei de la Eintracht răsuflă uşuraţi pt moment.

Pe locul 10, după un început dezastruos, în ciuda transferurilor făcute în vară, Shalke dă semne de viaţă. Echipa din Genselkirchen a adunat 12 puncte în ultimele 5 etape şi îşi anunţă asaltul spre locurile ce deschid calea înspre o nouă aventură europeană. La două puncte în spate, zace debusolat Wolfsburg-ul. Deşi şi-au propus să prindă un loc de Europa, nu prea fac faţă în lupta pt evitarea retrogradării.

Pe locul 12, cu 23 de puncte, stă Nurnberg. Smulgând un punct la Freiburg etapa trecută, îşi permite să spere la salvarea de la retrogradare. Speranţe împărţăşite şi de urmăritoarea Kaiserslautern. Nou promovata a suferit un duş extrem de rece etapa trecută pe Alianz Arena şi speră să scoată acum ceva puncte, din disputa cu Mainz de pe teren propriu.

Prima surpriză negativă a acestui sezon o găsim pe locul 14. Werder Bremen. Cu doar 22 de puncte adunate, Werder pare de nerecunoscut. Vine de la Koln, cu 3 boabe în desaga şifonată de ţapi. Mai mult decât atât, începe să simtă suflarea în ceafă a celor de la Sankt Pauli şi Koln, ambele cu 19 puncte, care fug de locul ce duce la baraj.

Cea de-a doua surpriză negativă, Stuttgart, e pe loc retrogradabil. Cu doar 16 puncte, echipa lui Marica speră să repete returul sezonului trecut. Din păcate, sezonul acesta nu cred că-şi vor mai reveni.

Clasamentul e încheiat de prietenii noştri de la Borussia Monchengladbach. Adunând doar 13 puncte în 19 etape, Gladbach pare condamnată la retrogradare. Deşi au o echipă frumoasă pe faza de atac, apărarea e extrem de fragilă. Au încasat 50 de goluri în 19 etape!

Anunțuri

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s