Despre melci şi nervi


Contrar titlului de astăzi, nu vom învăţa despre acele creaturi fără picioare, ci despre un alt tip de melci. Ăla care o să mă bage pe mine, într-o bună zi, în mormânt.

Pt cei ce încă n-au aflat, cea mai definitorie poreclă a lu’ cumnatu-miu e Melcu. Nu pt că e incredibil de gras şi că de n-ar avea picioare ar lăsa dâre ca melcu, ci pt că se mişcă incredibil de încet. Şi nu atât viteza de reacţie ar fi buba, pe cât e lenea de a face mişcarea în primul rând. Dacă-l suni şi-l întrebi: În cât timp ajungi?, îţi va răspunde: 10 minute! deşi dormea când l-ai sunat. Poa’ să fie şi în Burkina Fasso, că tot 10 minute zice. De când îl ştiu, niciodată n-a fost punctual ( un mare minus în ochii mei).Vă daţi seama cât de adevărată poate fi porecla asta, dacă şi fiu-su de 4 ani, îi mai spune Melcu din când în când.

„Tati, mergem la Real?”

„Nu acuma…”

„Mamiiiii! Melcu nu vrea să vină. Hai să-l lăsăm acasă şi noi să mergem.”

Inspirat de porecla lui, am început să zbier la hapciupaliţii adormiţi din trafic: „Mişcă bă, melcule!” sai „HAAAAAI MEEEELCU!!!” Ei bine, melcii ăştia îs cei mai nesuferiţi de pe planetă. Vă spun la modul cel mai sincer că de aş putea, i-aş aduna pe toţi într-un lagăr şi i-aş bate de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă. Iar pe ăi mai melci dintre melci, i-aş lega în lanţuri si le-aş turna smoală încinsă pe sfârcuri. Să vă explic de unde şi până când ura asta patologică pt cioflengari.

În mod normal, cu toate limitările existente+traficul din oraş, pe traseul Biled-facultă nu ar trebui să fac mai mult de 40 de minute. Şi până la Agil, fac 10-12 minute. De acolo însă, începe balul. Nu înţeleg cum, de ce, sau pt ce dracu’, dar de acolo începe să se împută treaba. Cum treci bariera, cum iţi iei adio de la viteze superioare, gen a treia. Invariabil, în orice moment al zilei, se găseşte un idiot sau chiar doi, care să fută meciul la toată lumea, mergând cu 25-30 de km/h. Cu datele astea luate în considerare, timpul în care parcurg distaţa Agil-torontal (cam 5 km) e de aproximativ 15-20 de minute. Pt că depăşirile în porţiunea aia sunt rara avis, în alea 15-20 de minute nu-ţi rămâne altceva de făcut decât să înjuri de toţi sfinţii pe pulă ăla din faţă care ne freacă pe toţi la ridiche.

Păţeşti asta o dată, de două ori, de trei ori, dar atunci când o păţeşti în fiecare zi, la un moment dat, undeva prin mansarda-ţi proprie, sare o siguranţă şi ajungi să-i urăşti din tot sufletul pe melci.

Nu le pot înţelege motivele:

„Nu mă grăbesc niciunde” Ok nenea. Nu te grăbeşti tu, dar noi restu, care batem pasu pe loc încolonati în spatele tău, ne-am dori să şi ajungem la destinaţie. Preferabil în aceeaşi dată calendaristică în care am şi pornit la un drum de 30 de km.

„Nu mă simt sigur pe maşină şi-i mai bine să merg încet” NUUUUU! Mai bine e să-ţi fut o mamă de bătaie, să-ţi rup permisul în două şi să te retrimit la şcoala de şoferi, via pizda mă-tii. Nu te simţi sigur pe maşină? Stai închis în casă şi lasă-ţi maşina în garaj!

„Merg la consum, că-i scumpă benzina şi maşina are consumul cam mare…” Pai, fute-o-ai pe mă-tă! Când ai luat-o, nu te-ai gândit la consum? Dacă ţi-o trebuit beemve cu motor cât Rusia, acuma plăteşte, ‘te-n gura mă-tii! Aaaaa, n-ai bani destui? Nu-i nimic. Ieşi la ocazie! Că doar nu te-o fătat coana mă-ta cu covrigu’n braţe…

„Nu merge rabla asta mai tare” Fute-ţi-o, şi după, dă-ţi foc! De ce să plătesc eu cu nervi şi timp pt căcatu tău cârpit şi reparfumat?

Cele mai multe accidente sunt cauzate de melci. Prin stilul lor agasant de a conduce, reuşesc să-i enerveze pe ceilalţi participanţi la trafic, rezultând depăşirile forţate care, nu de puţine ori, duc la decese.

Menţionez că n-am nimic cu speriaţii care nu depăşesc limita legală de viteză şi nici nu le port ranchiună celor care, din raţiuni tehnice, sunt forţaţi să meargă mai încet.

7 gânduri despre &8222;Despre melci şi nervi&8221;

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s