Veşti proaste


Discutam astă vară cu Moni pe tema lăsatului copiiilor pe stradă sau în parc.

– Mircea, aici (Spania) nu-i ca-n România. Aici se fură copii din faţa blocului şi-i duc direct la colectat de organe! Nu pot să-i las nesupravegheaţi. Uite, cu o lună înainte să vii tu, în Almeria, s-au dus soţul, nevasta şi copilul într-o zonă de magazine. Nevasta cu copilul au intrat într-un magazin al chinezilor, iar soţul având ţigara aprinsă, a rămas la intrare să o termine. Când a intrat în magazin, şi-a dat seama că nevasta şi copilul nu erau înăuntru. S-a dus la o vânzătoare să o întrebe dacă i-a văzut şi aia o început să susţină că nici n-au intrat în magazin. Şi-o dat seama că ceva nu-i în regulă şi a sunat la guardie (poliţie). Norocul lui e că erau două echipaje în zonă şi or ajuns repede. Nevasta şi copilul erau anesteziaţi şi băgaţi într-o dubă ca să-i ducă repede de acolo.

Astăzi, îl aud pe cumnatu-miu zicând:

– Iar or fost prin Biled ăştia aseară.

Eu, nedumerit, îl întreb:

– Care ăştia?

Pe un ton extrem de relaxat, îl aud cum spune:

– Ăştia ce fură copii…

Am rămas mut. „Cum bă?! 😐  ”

– Şi nimeni n-o sărit pe ei cu pari, bâte, coase, furci, târnăcoape??? întreb complet uimit.

– Ce să sari bă? Au pistoale…

Când am auzit tonul resemnat care-l folosea, am crezut că mor de draci.

– Da’ or mai fost pe aici?

Şi mi-a spus următoarea întâmplare:

Acu’ aproape o lună, îmi zice pe acelaşi ton. O intrat una (mi-o zis cine, dar n-o ştiu) în magazin să cumpere pâine şi l-o lăsat pe copil (10-11 ani) la uşă. Ca din pământ, o apărut unu tatuat pe gât şi îi spune copilului:

– Hai la mine la maşină, că am maşina plină de ajutoare şi ai şi tu un pachet.

Copilul necunoscându-l pe individul tatuat, l-a refuzat. Ăsta o început să devină agresiv şi o încercat să-l ia cu forţa. Norocul copilului a fost că cineva a ieşit pe uşa magazinului, iar tatuatul s-o tirat repede.

Au mai venit odată acum două săptămâni şi au vrut să ia cu forţa două fete de pe stradă. Au intrat în curte la o casă şi l-au rugat pe omul ce stătea acolo să le conducă acasă. Când omul a ieşit din curte cu fetele, ăia nu mai era cu maşina acolo.

La auzul acestor cuvinte, eu deveneam din ce în ce mai negru la faţă.

– Păi hai bă, să ne vorbim şi dacă mai apar, le rupem gâtu! zic eu.

– Tu nu înţelegi că ăştia îs interlopi şi au pistoale? mă întreabă retoric Kiraly (fratele mai mare a lu’ cumnatu-miu).

– Şi asta înseamnă că trebuie să priveşti lucrurile resemnat?! Le laşi ocazia să o poată răpi pe Mădă (fiică-sa)? Sau tu pe Găvrilă?

Amândoi au lăsat capul în pământ resemnaţi, scoţând fiecare câte un „Clar că nu… „. Eu eram (şi sunt în continuare) în extrema cealaltă. Nu-mi venea să cred ce auzeam. Furat copii? Pula mea, asta se întâmplă prin India, Brazilia, Spania sau alte ţări care fie provin din lumea a treia ( de prin Africa), fie au un număr mare de imigranţi ilegali pe cap. Dar în România să se fure copii??? Să zicem că ar fi plauzibilă şi o asemenea variantă. Dar o vedeam posibilă doar prin partea de sud a ţării. Din păcate, realitatea îmi demonstrează contrariul.

De câteva ore bune, stau şi rumeg (încă uimit) situaţia. Ce jeg uman trebuie să fi pt a avea nervii de a răpi copii? Din punctul meu de vedere, chiar şi pt o tentativă de răpire ar trebui să-ţi pierzi automat dreptul la viaţă! Cât de laş trebuie să fi pt a privi situatia resemnat, din moment ce eşti părinte? Dacă ar fi după materia mea cenuşie, ţi-aş revoca fără discuţii drepturile de părinte  pt o asemenea laşitate! Pula mea! Îi o problemă gravă care afectează întreaga comunitate locală. Trebuiesc luate măsuri de precauţie urgent! Nu te poţi baza pe poliţia română, care doarme şi acuma. Pt că au fost anunţaţi de problemă şi n-am văzut nici o măsură de siguranţă în plus. Trebuie făcut ceva pt că deja au fost de 3!!!!!!!!!!!!!! ori prin zonă. Doar n-o să aşteptăm închişi în case, sperând că de va fi răpit (şi fără nişte măsuri, chiar va fi!!!) vre-un copil, să nu fie al nostru.

La aşa ceva cam toate satele din România sunt vulnerabile. Şi vă spun şi de ce. N-avem cultul învăţării copilului: „Nu vorbi cu străinii!”. Nu suntem uniţi ca oameni „Mie să-mi fie bine, că pe restu’… mă fac că nu le văd”. Suntem laşi! „Dacă păţesc EU ceva?” Nu se pune accent pe siguranţa comunităţii (dacă aţi vedea paznicii de prin sate, v-ar umfla râsul). Nu suntem pregătiţi pt astfel de situaţii. Şi mai sunt o droaie de motive pe care le-aş putea etala aici.

Şi ca să înţelegeţi cât de vulnerabili putem fi la un asemenea eveniment, gândiţi-vă că vine Crăciunul, iar la noi copiii merg cu colinda. (Chiar acum a venit mama unui copil la noi, zicându-mi că-i stă inima’n loc că nu-i copilu’ acasă. El era cu Gabi în cameră şi se jucau la play station.) O mare de copii neînsoţiţi rătăcesc pe drumurile satelor. Poate vor fi însoţiţi de un părinte. Cât de greu poate să le fie unor interlopi să răpească un copil, chiar din mâinile părintelui?

În caz că aşa ceva se va întâmpla, deja văd scenariul. La tv-uri, în special la realitatea şi la antena 3, vor defila enşpe mii de specialişti în probleme sociale, care spune că de ce n-o făcut poliţia nimic, că de ce a fost posibil aşa ceva, că de ce nu se iau măsuri de prevenire, că de ce, de ce, de ce… Vor fi făcute mii de speciale din casa copilului răpit şi reality show cu familia îndurerată. Însă, nici una din aceste televiziuni nu ridică problema asta din timp şi nu educă publicul telespectator din timp, un public ce nu e obişnuit cu asemenea posibilităţi.

Îmi cer scuze dacă nu mi-am exprimat ideile coerent, dar am un motiv bun pt asta. Sunt extrem de nervos şi revoltat.

 

Reclame

6 gânduri despre &8222;Veşti proaste&8221;

 1. mazgalica zice:

  Doamne, bine că suntem o ţară înapoiată, din punctul ăsta de vedere! Poveştile astea circulau şi la noi după Revoluţie,că vin ăştia şi răpesc copiii pentru organe. Mi s-a întâmplat şi mie, acu’ nu ştiu ce vroiau să facă cu mine,dar când aveam până în 10 ani au venit doi bărbaţi şi m-au luat pe sus, cică să merg cu ei că sunt unchii mei. Normal că nu erau şi noroc că am făcut scandal că astfel nu ştiu pe unde sau ce eram acum 😀

 2. WTF!?! o_o

  Deci eu aş face un community watch, că, dacă pe Poliţie nu te poţi baza, …. Le-aş rupe capetele. Şi ce dacă-s interlopi?! M-aş masca şi să văd cum ştiu ei care mi-s eu. S-ar putea să nu mai se ştie nimic despre ei…

  Mă rog … nu detaliez aici ce le-aş face, dar îs de aceeaşi părere cu tine. Fix pe aceeaşi lungime de undă şi fără remuşcări.

 3. Miştotică zice:

  @Mâzgălică: Se pare că biznisu’ ăsta începe să prindă şi la noi. Cât despre soarta celor răpiţi, nu e obligatoriu să fie trimişi la colectare de organe. Se pot face bani şi din cerşit sau prostituţie.
  @Cârtiţoiu’: Acelaşi „fără cea mai mică remuşcare” de care-ţi povesteam se aplică şi aici. Doar că aici, aş lăsa liber puţin sadicul din mine. Evident, nu detaliez. Sau detaliez la o cafea, dacă ai stomacul necesar 😛 .

 4. Dintr-o data nu mi se mai pare paranoic sa-ti duci copilul la scoala si sa-l lasi in fata intrarii (da, pe vremea mea eu mergeam singurica, nu m-au dus ai mei de manuta nici macar in clasa 1). Si inteleg si mai bine de ce prin tarile prin care am umblat eu, daca politia vede 2 copii sub 14 ani singuri pe strada, nesupravegheati de un adult, ii amendeaza pe parinti, si inca destul de usturator…

  • Miştotică zice:

   Înţeleg că trebuie să ai grijă de copii, dar poliţaii n-ar face mai bine să spargă reţelele astea? Că de dat amenzi, poa’ s-o facă orice prost…

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s