Trăşculescu şi legea 4/2008


Azi aveam în plan să public altceva. Vestea promulgării de către preşedinte a unei legi complet aberantă şi anticonstituţională, m-a făcut să-mi revizuiesc programul şi să readuc în atenţia celor 5 cititori ocazionali ai acestui blog, un post scris prin septembrie 2010. Despre legea pizdii, evident.

În urmă cu doi ani ( s-au făcut aproape 4 între timp), într-o dimineaţă răcoroasă, s-a trezit Mitică Dragomir ( să-mi lingi curu, vierme!) să facă o lege pentru „huliganii eştia, dom’le”. Se numeşte legea 4/2008 (gugăl it, dacă sunteţi curioşi) şi este o procărie anticonstituţională, în marea-i parte. Dar nah, cine mai dă doi bani pe constituţia ţării ăsteia? 🙄  Şi pt ca legea asta să fie o porcărie şi mai mare, într-o altă dimineaţă răcoroasă, s-a trezit un anume domn pulifrici portocaliu, Alin Trăşculescu, să facă nişte modificări la ea. Le pun copy-paste ( o parte din ele), că mi-e lene să le scriu:

– Politia Comunitara poate presta activitati de paza alaturi sau in locul firmei de paza. De asemenea Politia Comunitara primeste si dreptul de a aplica amenzi/interdictii.

Deci: oricine e nevinovat până îl declară un tribunal/o judecătorie altfel. Suporterul, nu. Pt el, orice caşchetar este: poliţist+procuror+judecător+călău. Deci, jandarmii pot da interdicţii, fără ABSOLUT NICI O PROBĂ şi tu treci direct la executare, chit că o conteşti în instanţă şi ar trebui să se suspende până la o hotărâre definitivă!!!  Şi mai vreţi să-i împuterniciţi şi pe comunitari cu aceste drepturi? Chiar nu vede nimeni aberaţia asta de amendament?
– patrunderea sau incercarea de a patrunde pe teren DEVINE INFRACTIUNE si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an.

1. Avem următoriul scenariu: Poli ia titlul în ultima etapă, pe teren propriu. Eu dacă intru pe teren să-i iau în braţe pe jucători, să-i felicit şi să mă bucur alături de ei, bag între 6 luni şi un an de „facultate” 😕 .

2. Alt scenariu: Stau în peluză, rezemat cu mâinile pe gard (nu căţărat!). Vine un bastonar ( care, după cum am stabilit mai sus, poate să facă ce vrea pula lui cu libertatea mea) şi mă trimite direct la puşcărie pe motiv că am vrut să sar gardul.Partea cu „încercarea” e muuuuuuuuuult prea ambiguă pt a fi dată ca lege.

Astea sunt motive să trimiţi un om pt un an la puşcărie? În ritmul ăsta, pt viol ar trebui crucificată toată familia inculpatului.

Pe acelaşi principiu, vreau să pot să bag şi io sub ghilotină, câte un parlamentar pe săptămână. Doar pt că pot. Îmi mai trebuie şi alte motive? Încă o dată: chiar nu vede nimeni aberaţiile astea?
– detinerea/introducerea sau folosirea ORICARUI OBIECT PIROTEHNIC (indiferent de clasa) se sanctioneaza cu puscarie de la 2 la 5 ani.

Să reflectăm puţin. Deţinerea oricărui obiect pirotehnic. Deci: o petardă=2-5 ani. Delapidare milioane euro = 2-5 ani. Same shit? Nea’ Trăşculescule, pedepseşte şi deţinerea şi/sau folosirea prostiei. Ţie poţi să-ţi dai singur 1000 de ani de pârnaie, că ai destulă. Chiar mai multă ca toţi „huliganii eştia, dom’le” la un loc.
– in momentul deschiderii unui dosar penal pentru infractiuni ce au legatura cu o competitie sportiva ( nu e neaparat sa fie comisa pe stadion) se aplica imediat si masura de interdictie de catre organul de cerecetare penala (Politia) sau instanta. Interdictia temporara se ia pe o perioada de 6 luni si se poate prelungi oricat (pana acum maxim jumatate de an puteau lua masura asta) dar nu mai mult decat sanctiunea data de lege in cazul interdictiilor corespunzatoare faptei respective.

Aşadar poliţiştii, procurorii sau judecătorii ne pot ţine în afara stadionului doar pe baza deschiderii unui dosar penal. Să zicem că ar semi-ok. Semi pt că îţi pot deschide un dosar penal, pe baza unui abuz grosolan. Şi cine îţi mai dă înapoi timpul tău?
– amenda + interdictia duce la prezenta OBLIGATORIE la sectia de politie pe durata unui tip de eveniment sportiv care a dus la contraventia in cauza.

Privare de libertate în condiţii ambigue. Joacă România cu Ungaria la Bucureşti şi eu trebuie să mă duc la secţia de poliţie să urmăresc meciul pt că sunt interzis?! Ce fac în condiţiile în care sunt în vârf de munte la ora unui meci de fotbal care se dispută între Gloria Bistriţa şi Arieşul Turda? Ce fac în fiecare sâmbătă, când se joacă meciuri începând cu ora 11 şi se termină la ora 23? Ce fac cu serviciul, când e etapa intermediară, întinsă pe 3 zile?! Ar fi mai eficient să mă mut la secţia de poliţie…
– la meciurile cu grad ridicat de risc ( pt Trăşculescu, un meci Avântul Prăbuşirea – Melcul Cârpaci, e meci cu grad ridicat de risc), oganizatorul este obligat sa imprime pe bilet datele de identificare a spectatorului (nume, prenume, serie si numar buletin, CNP).

La capitolul ăsta rămân fără cuvinte. De ce nu se foloseşte această metodă în toată societatea? Sau mai bine, ne băgăm un cip în cur, care să conţină toate datele despre noi şi să aibă şi GPS, ca să poată m.a.i.-ul să aibă în permanenţă un ochi asupra a tot ceea ce facem. Libertate şi drept la viaţă personală? Mă faci să râd 😆 . Sau mai degrabă să plâng, pt că inevitabil, acolo o să ajungem cât de curând.

Un om deştept a spus cândva: Cine renunţă la libertate pt sentimentul de siguranţă, nu merită nici una nici alta! Eu nu am să renunţ la libertatea mea! Niciodată!

Legea asta, a picat la Senat, pt că am avut ajutor din partea unui senator care-şi foloseşte creierul. Aş vrea să-i mulţumesc domnului Robu pe această cale. Dar ultima instanţă care decide e camera deputaţilor. Şi acolo, tare îmi e că va trece porcăria asta de amendament.

În încheiere, vreau să mulţumesc statului român, cu ai săi parlamentari, senatori şi guvernanţi, care au făcut tot ce le-a stat în putinţă să ne ridice standardul de viaţă, astfel încât:

– dăm lecţii întregii Europe despre cum să faci agricultură,

– avem o sănătate la care toată UE visează, iar cetăţenii din ţările membre se înghesuie la uşile spitalelor noastre.

– învăţământul nostru e primul din lume, iar profesorii au salarii de la 70.000€/an începând.

– sărăcia este undeva sub 0,005%, la nivel de ţară,

– pensionarii noştrii sunt toţi prin Canare în concediu permanent,

– ţara are autostrăzi cu 7-8 benzi pe sens, şi le putem găsi chiar şi între localităţi gen Uihei-Bulgăruş.

– TGV-urile au împânzit rute gen: Timişoara – Radna,

– natalitatea este răsplătită regeşte, începând cu suma de 12.000€,

– corupţia din România, e undeva sub pragul de 0,2%,

– tinerii căsătoriţi îsi pot cumpăra chiar blocuri întregi, fără a îndeplini punctaje.

Le avem pe toate! Mai de „huliganii eştia, dom’le” să scăpăm şi suntem cei mai cei, din toată lumea.

Reclame

5 gânduri despre &8222;Trăşculescu şi legea 4/2008&8221;

 1. Kane zice:

  Mi-a placut mult citatul despre libertate. Sunt de acord. Dar pe de alta parte ma gandesc, daca in trafic politistul poate dicta sanctiuni, oare unde este limita? Ar fi interesant sa vedem care sunt legile in Anglia – o tara ca a avut mari probleme pe stadioane, iar acum meciurile se joaca fara garduri…

  • Miştotică zice:

   La noi, jandarmul iţi dă interdicţie şi ea e executabilă. E ca şi cum eu ( ca poliţai) anchetez un viol. Pt simplul motiv că erai în Timisoara când el s-a produs, deşi n-am nici o probă serioasă împotriva ta, te ţin în arest un an de zile, că poate oi găsi ceva împotriva ta în timpul ăsta. N-are sens să-ţi spun câte abuzuri s-au produs din 2008 şi până în prezent. Un mic exemplu: un nene de 74 de ani a luat interdicţie un an pt acte huliganice, la finala cupei de la Târgu Jiu.
   În Anglia, poliţistul prezintă probele ce le are împotriva ta unui judecător şi propune interzicerea. Judecătorul e cel care ia decizia, tu având posibilitatea să te aperi.

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s