Nervi ampulea


Vă explică nenea Miştotică, de ce-i el aşa cufurit astăzi. Deşi azi trebuia să scriu partea a doua, a postului anterior…

First off all: îmi bag pula’n mă-sa ploaie, pt că numa necazuri îmi aduce. Don’t get me wrong. Îmi place mirosul de ploaie, îmi place senzaţia aia ce-o ai pe chelie, când eşti atins de primii stropi, îmi plăcea să ţopăi de nebun prin ploiae, copil fiind. Nu-mi plac efectele ei.

De ce? Păi contrar unei vorbe vechi din bătrâni, io stau pe colţ. Şi am multă iarbă de tuns. Într-un an normal, tund de 5 ori iarba, ultima oară fiind prin septembrie. Ei bine, anu ăsta, din cauza precipitaţiilor am dat deja de 5 ori şi azi am început a şasea oară 😡 . Nu m-aş plânge, dacă ar fi un petec de 200 de metri pătraţi. Dar eu am cam 1500, şi ăia în pantă! (la stâlpul indicat de săgeata roşie mi-i gata tarlaua).

Ş-atunci, să nu-ţi sară muştarul de la atâta ploaie? 😡

Având mult de cosit şi fiind anti-talent la dat cu coasa, am trecut pe mecanizat:

1. Mi-am luat maşină de tuns electrică, pe acumulatori. O lăsam o oră la încărcat, o oră tundeam cu ea. Totul a mers perfect, până o venit tată-miu cu magnifica idee: „Hai s-o punem pe direct, cu un cablu legat la bateriile de la autobuz.” Eu sceptic, el nu. Rezultatul: s-au topit acumulatorii 🙄 . Preţ achiziţie: 100€

2. Pun motor electric pe cadrul celei de mai sus. Rezultatul: Din 5 în 5 minute sărea siguranţa+autonomie mică pt că nu aveam cablu lung de 100 de metri. :roll:. Preţ rebobinare motor vechi din pod: 2 milioane.

În acel moment, îi spun la tată-miu: „Hai să luăm una din aia pe băţ, pe benzină. Dar nouă cu garanţie. De se fute, o schimbăm.” El nu şi nu.

3. Se pune şi cumpără una second, din aia zburătoare. N-am tuns mult cu ea că s-o stricat. De reparat, mai pula 🙄 . Preţ achiziţie: 100 €.

4. Cumpără una pe băţ, dar electrică şi tot second. „Asta ai luat-o pentru…? 😕 Păi cu asta nu tund nici măcar în curte…” Evident, şi la asta s-o ars o piesă înăuntru. Preţ achiziţie: 1 milion jumate.

5. În sfârşit cumpără una benzinară pe băţ, dar second. Cu asta am reuşit să tund de două ori, până o dat dracu’ în ea şi nu a mai putut fi reparată. Preţ achiziţie: 150€.

6. Cumpără una benzinară pe roţi, evident second. Asta o mers brici. În septembrie, o curăţ frumos de iarbă, golesc benzina din rezervor şi o pun frumos în aplecătoare. În primăvară, la prima tunsoare, nu mai mergea. Cristos ştie ce-o fi păţit. Preţ achiziţie: 100€.

7. Tot benzinară, tot pe roţi, tot second şi la fel o crăpat şi asta. Preţ achiziţie: 100€.

8. În primăvara asta, am luat una benzinară pe roţi, care a mers până s-o gândit tată-miu s-o mute pe cardul nr. 6. Aleluia şi cu asta. Preţ achiziţie: 70€.

9. Am luat împrumut una de la Chirilă. Cum o pus mâna tată-miu pe ea, cum o refuzat asta să mai pornească. Preţ reparaţie: 80 de lei piesa plus 30 de lei manopera.

10. Am luat-o p’a lu’ văru-miu Adi. A mers brici, până o apărut tată-miu acasă şi o vrut el să tundă. Când să o pornească, i-o futut starterul. El o plecat duminică în cursă şi ia ghiciţi voi cine o rămas responsabil cu reparatul. Azi, mai mult de jumătate din zi, m-am chinuit cu căcatul ăla de starter. Are pe dracu’ în el si nu vrea să se lase reparat. Şi colac peste pupăză, arcul starterului e tip folie. Nu se putea pune unu normal, ca să-l schimbi lejer. Obligatoriu folie de arc, ‘tu-i morţii mamii ei treabă 😡 . Şi mai ampulea e, că nici nu găsesc un starter identic de cumpărat…

Dacă e să fac un calcul simplu, cu banii aruncaţi ampulea pe tot felul de maşini second, luam două noi, din alea pe băţ (că alea’s practice la şanţul meu). Vedeţi voi logica zicalei: „Eşti prea sărac să-ţi permiţi lucruri ieftine”? Ei bine, tată-miu nu o vede.

Şi atunci, vin din nou cu întrebarea: Să nu-ţi bagi pula’n mă-sa ploaie? 👿

Reclame

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s