Botez GNG


După cum bine ştiţi ( cel puţin o parte din voi), sâmbăta trecută a fost evenimentul anului în familie. Botezul lui Nicole. Am întârziat puţin cu postarea pt că ba n-am avut pozele, ba n-am avut timp liber.

Am început ziua bine: o fugă prin oraş cu tată-miu, să-şi caute un costum. După lungi dezbateri, am găsit unul care să-i satisfacă o parte din gusturi. L-am înhăţat şi pe Roby pe traseu şi ne-am prezentat la ora 15:30 acasă. Aici, mă-ta meu şi cu sor’mea îşi făceau frezele. Defapt Lili ( frizeriţa) le aranja. Am băgat un duş mic, după care m-am îmbrăcat la costum şi cu, de acum nelipsitul, papion. Eram aşa frumos… Prima reacţie a lu’ Lili când m-o văzut a fost: „Fuuu, ce m-ai speriat!”

La biserică ( aia din Şandra), trebuia să fim la ora 17:00. Era 16:50 şi nici un semn de niciunde. Eu, deja făceam ca trenu’. „Unde naiba stă şi sor’mea asta atâta?”. La 16:52, am scos pe toată lumea afar’ din casă şi i-am îmbarcat fain frumos în buburuză. Un telefon mic dat lu’ sor’mea „Ne vedem acolo” şi am pornit la drum. Cu tată-miu la volan, ne-a depăşit toată coloana care mergea la botez.

Când ceasul indica 17:02 ( am pus telefonu’ pe silent şi d’aia ştiu), am intrat pe uşă, naşii şi moşii. Naşa cu GNG în braţe, naşul cu lumânarea, eu cu bomboanele şi Vicki cu suzeta 😆 . Un început timid al naşilor ( am pus-o pe seama lipsei de experienţă) la recitat crezul, dar ajutaţi de vocea a doua ( eu, adică) şi-au îndeplinit norma, lăsându-l pe dom’ părinte să-şi continue recitalul. Am participat la câteva botezuri la viaţa mea (a se citi Muuuulte), dar GNG meu, e primul copil care n-a plâns deloc în timpul ceremoniei. Ba mai mult, n-a scos nici un sunet. După 3 răsuciri în jurul mesei, tăieri de păr şi câteva spălări pe cap pt a mică, dom’ Andreescu ( preotul) îşi începe tirul asupra mea.

– Eu mă aşteptam mai degrabă, să am parte de-o nuntă… spune el uitându-se fix la mine.

– Om trăi noi in secolul vitezei, dar nu mă grăbesc, dom’ părinte… răspund eu cu un rânjet pe toată faţa.

– Ce-i drept, graba strică treaba… Dar ce bucurie poate fi mai mare, decât cea a întemeierii unei familii? vine întrebarea preotului.

I-aş fi dat vreo câteva exemple, dar am preferat să răspund sec:

– Cam aşa e…

Câtă vreme iscălea datele finei şi a naşilor, m-a tras lângă el să-mi mai spuie câte v-o două, tri. Omul ăsta are un caracter deosebit. Dacă toţi preoţii ar fi făcuţi din acelaşi material ca şi el, m-aş gândi serios la creştinism. Eu am fost printre primii copii botezaţi de el şi de aia îi sunt aşa drag.

Ne urcăm în maşini şi înapoi la Biled la cămin, pt chermeză. Ajunşi la destinatie, m-am pus să-l instruiesc pe Găvrilă: „N-ai voie să… Ne supărăm dacă… ” 

Evident, nu prea i-a picat bine, dar a stat şi a ascultat. Încet, încet apăreau invitaţii. Muzica începea să se audă tot mai tare în fundal, moment în care moşul şi cu fina, au deschis seara printr-un dans,

iar invitaţii le-au urmat exemplul. Când am văzut că mi-am îndeplinit sarcina, am tulit-o pe uşă afară, la întâmpinat invitaţii. Printre două guri de bere şi 4 minciuni, mai direcţionam câte un cuplu către locul rezervat. În jur de ora 11, am intrat din nou în sală, cu chef de dansat. Numai ce se servea supa. Am înfulecat rapid şi am luat moaşa de mână, zicându-i: „Hai să ţopăim!” Dacă ştia săraca ce-o aşteaptă… 😆 .

Născut din părinţi campioni la dans, nu puteam să fiu altceva decât un anti-talent. Dacă nu mă credeţi pe cuvânt, poftiţi si o mostră:

Primii care dansează îs ai mei. Următorii doi sunt unchiu’ Nicu şi tuşi Mimi, iar în fundal, apare şi girafa pe nume Miştotică. Dar să vă spun un mic secret. Nici in cur nu m-a durut despre părerile altora legate de „dansul” meu 8) . Pe la 12 jumate, aveam pantofii aruncaţi pe drac’ mai ştie unde si dansam de mă orbeau sudorile ( la propriu).

Mai un pinguin,

mai un meneaito,

mai o horă mică,

mai una mare ( a se observa că’s desculţ),

mai o „Gaşca mea” cu Roby (văru’) în prim plan şi uite aşa s-o făcut ora 4 dimineaţa. Moment in care Găvrilă al meu, dormea în braţe la bună-sa. L-am luat si l-am dus în maşină să-l întind pe bancheta din spate.

– Nică, mie mi frică singur… îmi zice.

– Vrei să-ţi spun o poveste? il întreb.

– Da…

Şi încep eu povestea împăratului Roş-Cocoş, cu ale sale trei bamveuri. Eh, piticotu’ ăsta in loc să adoarmă, belea ochii tot mai tare de curiozitate. Şi pt că altul era rostul poveştii, am ales s-o scurtez din 3 cuvinte: „Şi o murit” 😆 .

– Na bine, acuma ne punem să dormim.

L-am scărpinat uşor pe spate, pt a simţi că nu-i singur şi în 5 minute, dormea dus. Mă duc la bucătărie să-mi pun o cafă şi văd mişcare în căruţ. GNG se trezise. O iau de acolo şi o duc în sală să facă lumea poze cu ea. Cea mai reuşită e a lu’ Ovidiu ( un coleg de-a lu’ tată-miu) care era puţin trotilat. La 5, a venit tortul şi s-a cântat „La mulţi ani”. Pe la 6 jumate, mai eram doar cei de-ai casei prin sală. Atunci am luat decizia: „De-acuma mă îmbăt şi eu!” Băusem eu ceva, dar 14 beri în 12 ore, cu mâncare şi dansat, nu prea le simţi. Cum muzicanţii erau plecaţi, m-am pus să fac pe digeiu’:

– eu aveam ce aveam cu Mirela Petrean – Oare ce-i pe primu’ loc în viaţă

– tată-miu cu Puşca şi cureaua lată.

– cumnatu-miu Robi nu mai ţin minte cu ce era

– văru-miu Roby era cu o melodie de-a lu Stana Izbaşa.

Ei bine, astea 4 or mers pe repeat, de ne-am scârbit de ele 😆 . Primul care o dezertat o fost Roby, după el o plecat Robi, iar pe la 8 jumate m-am declarat şi eu învins. Dar abia pe la ora nouă mi-am găsit pantofii 😆  , drept urmare, am fost ultimul care o plecat de la sală 8) .

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Botez GNG&8221;

  1. Sandra zice:

    :))))))stiu ca nu iti pasa ce zic altii da…zici ca te dadeai in barci…:)) saraca fata…era debusolata. in orice cazz…parintii tai m-au emotionat si mi-au dat lacrimile…poate pt ca tata meu nu mai e,poate pt ca eu nu am dansat niciodata cu alex,poate…poate poate…

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s