Taci în mă-ta!


La vreo două săptămâni după distracţia anterioară, într-o duminică oarecare, stăteam în curte la Tibi cu berea în mână. Eram însoţit de gazdă, Nicu şi Roby. Într-o asemenea companie, rare erau momentele de plictiseală. Întotdeauna găseam noi ceva de făcut sau de povestit. După ce ne-am pilit câta, mai puţin gazda care băuse doar vreo 3 beri, luăm Passat-ul şi dăm o tură mică prin sat. Ne oprim la Coroiu, unde ne punem la o bere, două. Urmând ziua de luni, lumea s-a tras repede pe cur cătă case. Pe la 10 seara, am rămas doar noi 4 în bar. Într-un moment de linişte, ii spun lu’ Tibi:

– Hai să mergem la tine, să mai bem ceva şi eventual jucăm un poker. Aici nu mai are rost să stăm.

– Prea sec. Hai mai bine să mergem undeva, răspunde Tibi.

– Bă, pula mea… mâine dimineaţă tre să fiu în oraş cu ceva treburi. Roby tre să vină şi el cu mine…

– Păi şi eu cu Nicu avem treabă de dimneaţă. Tre să golesc remorca de grâu, că vine Moţ pe la 9 să o ia. Hai că nu stăm mult… Mergem până în oraş şi ne întoarcem.

– Da’ nu stăm mult, da? întreb eu, mai naiv ca niciodată.

– Nu stăm. Dăm doar o tură mică şi ne întoarcem.

– Oky then, let’s go!

Şi am şi plecat. N-o mai stat porcu’ pe gânduri, că poate mă răzgândeam 😆 . Ajunşi în oraş, linişte mormântală. Din când în când câte o maşină prin intersecţii. În rest, doar noi şi oraşul semi-adormit. Am mers în câteva locuri să bem ceva, dar ori era închis, ori nu mai serveau. Cred că a fost pt singura dată când am convenit toţi asupra unui lucru, fără gram de negocieri: „mergem acasă”.

Ne-am oprit în Torontal la buticuri şi am luat nişte beri la doză, ca să avem până acasă. Când eram aproape de Biled, Tibi vine cu o idee:

– Mergem la Sânmihai la ştrand?

– Pula mea…e târziu bă… zic eu.

– Ştii cum facem? Mergem la ştrand şi de acolo vă duc eu la Roby acasă. Şi dimineaţă eşti în oraş.

– Nu sună rău… zice Roby. Mircea, mergem?

Neavând nici un argument pt a mă împotrivi, am picat de acord. La ieşire din Biled către Iecea Mică, am tras pe dreapta să ne pişăm. Lăsăm berile pe plafonu’ maşinii şi mergem toţi la scuturat Trandafiru’. Când am pornit din nou la drum, auzim nişte troncănituri pe plafonu’ maşinii.

– Bereaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! zbier eu.

Dar era prea târziu… Na, acuma să vezi distracţie pe sec pân’ la Sânmihai… Linişte mormântală. Nişte sunete în surdină, din casetofonu’ maşinii… La intrare în Sâmihai, două proaste ce mergeau peşosea, văzând că vine o maşină din spate, fac cu mâna. Nu prea le-am acordat atenţie. Noi aveam altă treabă. Ajungem la ştrand şi plătim intrarea. Dar n-apucăm să intrăm bine în apă, că vine un individ şi ne zice că ştrandul se închide în 15 minute. WTF? Pt ce dracu ne-o mai lăsat să intrăm? Tibi, un individ mai „inflamabil” ca mine, iese din bazin şi direcţia să-l bată pe ăla de la intrare. Până să ginim noi despre ce-i vorba, ăsta i-o scăpat la ăla două palete 😆 . Am ieşit şi noi repede din bazin şi l-am tras pe Tibi deoparte. Nicu o plecat să mai cumpere bere şi eu cu Roby ne chinuiam să-l ducem pe Tibi la maşină. Ăsta, nu şi nu: „Te omor, futu-ţi crucea mă-tii de scârbă!” şi ne târâia pe mine şi pe Roby după el, înapoi spre intrarea de la ştrand. Într-un târziu, iese şi Nicu al meu cu berile.

– Hai să plecăm dracu’ de aici, până nu cheamă ăştia poliţia.

Ne urcăm în maşină şi plecăm către casă. Prin centrul satului, Tibi le vede pe vacile alea două. Pune frână în dreptu’ lor şi deschide geamu:

– Ce faceţi?

– Ne plimbăm, răspunde una din ele.

– Nu veniţi cu noi la un suc în Cenei? întreabă Tibi.

– Ba da.

Şi proastele se urcă în maşină. Eu cu Roby şi cu Nicu, deja râdeam pe sub mustăţi 😆 „Numa’ Ceneiul nu-l văd ele’n seara asta” gândeam noi 😆 . La ieşire din Cenei, una din ele întreabă:

– Nu ne mai oprim aici la suc?

– Nu că e închis tot. Mergem la Cărpiniş.

La Cărpiniş acceaşi poveste. „Mergem la Biled”. La Biled, „mergem la Şandra”. Într-un târziu, ajungem la Şandra la Cristea. Acolo, alea nu vroiau să mai coboare din maşină. Eu cu Roby am zis „Nu mersi!” şi ne-am pus pe jucat biliard. Fiind morţi de beţi, am pus bila albă pe o masă în scrumieră şi dădeam direct cu tacul în bilele colorate 😆 . Într-un târziu, apare Tibi cu una din ele. Se duc direct la baie. Eu cu Roby, tot pe biliard. Numa’ că deja dădeam cu tacu pe lângă bilele colorate 😆 . În timp ce mă concentram mai ceva ca Hendry să nimiersc bila, din baie se aude vocea lu’ Tibi:

– Taci în mă-ta şi suge! 😆

N-am mai rezistat şi am picat în cur şi m-am pus pe râs. Roby nu se mai putea ridica din scaun de râs.

– Nu că io nu fac din astea… se aude vocea tipei.

Se aude o pleznitură, după care continuă Tibi:

– Termină cu prostiile! Hai că deja îi frig la săracu’! Încălzeşte-l! 😆

Aia o început să schiaune p’acolo. Eu cu Roby, râdeam în hohote. După vreo 10 minute, m-am rugat de Roby să mă ridice de pe jos că eu eram pur şi simplu extenuat de la atâta râs. N-aveam vlagă nici să mă sprijin în tac pt a mă ridica. Salvarea mea s-a numit Nicu. Ăsta n-o reuşit nimic cu zăpăcita aialaltă. Când am auzit, iar am râs în hohote.

– Da ce dracu’ ai făcut cu ea, jumate de oră în maşină?

– Am povestit… răspunde ăsta resemnat. 😆

Pe la vreo 4, am plecat de la Şandra către Tm. Tipa cu „nununu” din baie, deja ii făcea declaraţii de dragoste lu’ Tibi 😆 . Aialaltă, îmi zicea că mie îmi face orice, numa’ să n-o dau pe mâna lu Nicu 😆 . Ajunşi în oraş, eu cu Roby plecăm la taxi, iar ăştia 4, înapoi la Biled. Continuarea, e din ce mi-au povestit Tibi cu Nicu.

În drum spre Biled, Nicu s-a mutat în spate cu tipa care nu vroia să cadă pe mâna lui, iar „nununu” s-a mutat în faţă. După un hliup-hliup (a se citi: cioc) mic pe marginea drumului au pornit din nou la drum. Până acasă, „nununu”  l-a terorizat pe Tibi cu declaraţiile de dragoste. 😆 Ajunşi înapoi la Biled, Tibi îsi aminteşte că are o remorcă de grâu de descărcat. Le duce pe gagici la bar, la gară ( pe atunci era doar un loc de depozitare a cerealelor a lu’ nea Marin), le dă câte o roabă la fete şi le zice:

– Vreţi să vă duc acasă?

– Da…

– Mă treziţi când îi goală remorca şi vă duc. Dar o goliţi până la 8 jumate. Altfel, mergeţi pe jos (aproape 30 de km)! 😆

Se pune cu Nicu în maşină şi somn 😆 . Dacă e să mă întrebaţi pe mine, greu nu le era la fete să golească remorca. Avea un fel de şliţ şi era foarte simplu de acţionat. Eu cu Robi am golit aceeaşi remorcă (evident, plină cu grâul meu) în nici o oră, cu tot cu pauza de ţigară. După ce or cărat fetele 6 tone de grâu cu roaba, il trezesc pe Tibi să le ducă acasă. Ăsta, se uită la ceas: opt…

– Na bine. Să închid p’aici şi mergem.

Dar nici bine n-o ieşit din Biled că la Tibi i se face somn. Cam pe la jumătatea drumului dintre Biled şi Iecea Mică, ăsta opreşte maşina şi strigă la alea:

– Jos, că vă omor!

Alea speriate, or luat-o la fugă pe câmp să nu le calce ăsta cu maşina. Nu ar fi avut de gând să le facă nimic. Dar nu mai avea chef să consume motorina ampulea, până la Sânmihai şi înapoi 😆 .

Reclame

Un gând despre &8222;Taci în mă-ta!&8221;

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s