De ziua mea, în ’98


Eram proaspăt mutat in Biled şi nu prea puteam să mă laud cu mulţi prieteni noi. Aşa că am invitat gaşca veche de prieteni de la Şandra, plus Rafi cu Raimo ( doi verişori) şi Cristi M. (un prieten) dintre bilezeni. Evident, Roby (văru’) şi Ovidiu ( alt verişor, cel mai mic din cei 3 Coneci care au speriat planeta :mrgreen: ) n-aveau cum să lipsească. Era ziua în care, împlineam vârsta necesară buletinului 8) .

După câteva ore de chefuit pe sec acasă (nu chiar pe sec. Am avut eu ceva alcool ascuns 😳 ), ne luăm inima’n dinţi şi plecăm la 10 seara, la Şandra la disco, la Franciuc ( o, tempora…). Încolo n-am avut greţuri. Am mers cu tată-miu cu autobuzu’. Scăpând ca vacile la păscut, după nici două ore, toată gaşca eram în cap. Am mai dansat puţin cu fetele, iar după o oră, eu, Roby, Ovidiu şi Cristi M. ne-am hotărât să plecăm acasă. La mine, evident. Nu de alta, dar mai aveam ceva alcool ascuns 8) . Plus că Ovidiu n-avea nici 12 ani împliniţi. Cum să meargă acasă mut de beat?! 😆 Ne pornim noi mai pe 3 cărări, iar la ieşirea din Şandra, se aude o voce de pe stradă:

– Cristi, tu eşti?

– Ai de pula mea… Asta-i mătuşă-mea Tatiana, răspunde ăsta speriat şi o ia ca din puşcă de lângă noi.

Evident l-am urmat. Dar nu pt mult pt că după nici 200 de metri, gâfâiam în cor 😀 . În timp ce mergeam către Biled pe jos, mai intindeam crenguţa la maşinile care treceau, poate-poate o opri vre-unu’ din milă. Ciuciu banana. În drept cu drumul de la 2Şandra (pour les connaisseurs, bien sur), dinspre Şandra apare o maşină cu un singur far pe scurtă. Întindem si la ăla ghioamba, că doar nu ne-o pica. Fără rezultat însă. Cristi, văzând că ăla n-are de gând să oprească, scoate repede ştromeleagul şi zbiară: „Să-mi mânci pula atunci!” 😆 Dintr-o dată, scârţâit de roţi. În secunda doi, am zburat toţi patru după calea ferată 😆 . Ăla o îndreptat maşina spre noi şi o dat pe fază lungă să vadă cine suntem. Dar scoate-i pe draci de unde nu’s. Eu cu Ovidiu eram pitiţi după calea ferată, Roby era ascuns la vreo 30 de metri în porumb, iar performerul trupei, Cristi, avea deja o jumate de kilometru, parcursă în „târâş pe coate” prin lanul de porumb 😆 . După vre-o 5 minute de „Vă prind io şi vă omor!”, tipu se dă bătut şi îşi vede de drum.

Eu cu Ovidiu ieşim primii în drum şi ne uităm după stopuri. Se vedeau undeva în depărtare, aproape de Biled. După ce am dat semnalul de „liber”, iese şi Roby, plin de mohor pe tricou 😆 . Îl strigăm şi pe Cristi şi auzim un „Hău?!” îndepărtat. Ăsta cred că era la Uihei deja 😆 . Ne punem să-l aşteptăm p’ăsta să apară. După cam 10 minute, dinspre Biled vine o maşină. Precauţi, de după un pom, ne uităm către faruri. Erau două. Nu-i stres. Ieşim din ascunzişuri şi mai zbierăm odată după Cristi să vină. Roby merge înspre calea ferată, să-l treacă pe Cristi. Fiind cel mai beat dintre noi, avea toate şansele să-şi rupă gâtu în sârmele de pe marginea căii ferate. Eu cu Ovidiu, rămaşi în şosea, vedem cum la nici 100 de metri de noi, ăla cu maşina dă pe scurtă şi vedem un singur far. Ce să mai fugi? Unde să mai fugi? Ne-am trântit în şanţ lângă drum, stând ascunşi în iarba aia mare. Robi o apucat să intre puţin în porumb, iar Cristi…ăsta încă nu era întors din prima fugă 😆 .

– Ieşiţi mă afară din şanţ! Nu mă faceţi să-mi înverzesc hainele, că atunci chiar vă bat! zice tipu’.

Ies cu Ovidiu, iar tipu îi dă o palmă. Din spatele tipului, apare prietena lui.

– Cristi (aşa-l chema şi pe tip), nu ăsta e vinovat. De ce-l loveşti? întreabă gagica.

– Păi nu ăsta ii cu bluza albă? 😕 întreabă tipu’ mirat.

– Ăla avea tricou alb, nu bluză. Cereţi scuze de la băiat! îi spune gagica, pe-un top al naibii de rece.

– Scuze copile, am crezut că tu eşti ăla cu „mâncatu’ pulii”. Da’ unde-i ăla?

– Prin porumb… răspunde Ovidiu cu o voce plângândă. Dar nu plângea că l-ar fi durut palma respectivă. Plângea de ciudă, ştiind că nu-l poate bate şi rămâne cu palma încasată 😆 .

– Strigă-l să iasă afară!

Mă pun eu, şi după mai multe urlete gen „Cristi, hai afară!” apare şi inculpatul. Plin de mohor pe haine şi în cap, cu tricoul alb, complet înverzit. Cu pantalonii lui de trening albaştrii, în nuanţe de verzui-negru şi cu pământ pe la gură 😆 .

– Ţie tre’ să-ţi mânc pula? îl întreabă tipu.

– Nu. Ăla din porumb (Roby) îi… răspunde Mândraş al meu, încercând să evite scaltoalcele.

După ce l-am convins şi pe Roby să iasă din porumb, tipu’ i-o futut una, cât o putut el de tare, în stomac lu’ Cristi al meu, observând că Roby n-are tricou alb pe el. Prietena lu’ ăsta, văzând lovitura animalică a tipului, se duce direct la Mândraş al meu şi-l adună de pe jos, zicându-i tipului:

– Ce dai aşa ca un animal? Nu vezi că-i un copil? 👿

Se întoarce către Cristi al meu şi îi spune:

– Gata… Nu mai plânge… Nu-l mai las să te lovească.

Şi în timp ce gagica-l consola şi-l tinea in braţe, la Cristi i-or trecut durerile şi (conform mărturisirilor ulterioare) o început să pipăie gagica 😆 , stimulându-şi o erecţie de toată frumuseţea 😆 . Asta, se întoarce către tip şi-i spune sec:

– Dacă vrei să-ţi iert lovitura animalică, îi duci pe copii acasă!

Şi uite aşa ne-am găsit noi o maşină pt întors. Ajunşi acasă, am luat berea din cameră de la mine şi am plecat să bem pe străzi. Însă, n-am mai stat mult. Deşi povesteam fiecare trăirile lui, înghiţeam în sec, gândindu-ne prin ce-am trecut. Şi nici nu eram chiar scăpaţi. Tipu’ ăla era prieten cu văru-miu Mihai ( Coneac ăl mare) şi recunoascându-l pe Ovidiu, se anunţa porţia nr. 2 de bătaie. De la părinţi de data asta :mrgreen: .

Reclame

Un gând despre &8222;De ziua mea, în ’98&8221;

  1. Sandra zice:

    Mama…da ai\a-ti luat multe portii de bataie pt toate nazbatiile tineretii! :)) ca fi continuat seara aceea de basm in acelasi mod trebuia sa-i zica amicul tai gagicii,in toiul imbratisarilor °daca nu a vrut tipu,nu imi manci tu…..?° 😛

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s