Dar fotbalul?!


Acum o săptămână şi ceva, în Giuleşti, o mână de suporteri inimoşi curăţau zăpada de pe un teren, pt ca echipa lor favorită să joace un meci de fotbal. Au înţeles că, lăsând starea gazonului pe seama administratorilor clubului, echipa lor de suflet ar putea pierde la „masa verde”. Meciul s-a disputat, iar echipa gazdă a caştigat, in urma unei execuţii superbe. Motiv de bucurie, dar mai ales de satisfacţie pt acei suporteri, care au muncit din greu, la curăţarea gazonului. Ei bine, după terminarea meciului, a început „adevaratul meci”.

Patronul echipei învinse, a început să urle ca din gură de şarpe, cum că adversarii (echipa lui de suflet, dealtfel) „l-au furat”, folosind doi jucatori (unul mai mediocru decât celălalt, dpmdv) care nu erau legitimaţi. Parţial, patronul „vătămat”, are dreptate. Acei jucatori, nu erau legitimaţi cum trebuie, de clubul gazdă. Au găsit tot felul de uşiţe si portiţe în regulamente, pt a-i legitima după încheierea perioadei de transferuri. Acum, şi unii şi alţii susţin că au dreptate. Actele, în prima fază, tiind să încline balanţa în favoarea oaspeţilor. Decizia prevazută de regulament pentru această încurcătură, e clară: 3-0 la „masa verde”.

Personal, toată tevatura asta, e imaginea perfectă a fotbalului românesc. O mocirlă, în care fiecare spune ca noroiul lui e mai alb ca al adversarului. Timp de aproape o săptămână, la toate posturile de „sport” , acest scandal a fost în prim plan. Dar despre acel şut magnific, nu am vazut scris vre-un cuvânt, vre-o imagine sau măcar o laudă verbală. Şi totuşi, s-a jucat un meci de fotbal, despre care s-ar putea scrie 30 de pagini. Ocazii de fiecare parte, ratări monumentale şi parade spectaculoase.

Din cauza unui zgarie-brânză, o sărbătoare a fost transformată în circ. Din cauza unor imbecili care au scris nişte regulamente ambigue, fotbalul a trecut pe planul doi. Mai nou, fotbalul îşi decide rezultatul într-un birou, pe la o comisie şi nu în iarbă, aşa cum ar fi normal. Din punctul meu de vedere, vinovaţii sunt: cei de la Ligă şi Copos. Primii pt că permit tot felul de mişmaşuri, pe care Copos (ca şi ceilalţi patroni, dealtfel) le exploatează la maxim, înşelând astfel, însăşi spiritul fotbalului. Şi mai culmea e, că cei ce se fac vinovaţi, nu sunt cei care suportă consecinţele. Cei care suferă sunt suporterii. Sentimentele le sunt călcate în picioare, de marii „şmecheraşi” ai fotbalului, iar tot ce pot face ei, e să privească resemnaţi.

Mie, înfrângerea din acel meci, mi-a lăsat un gust amar. Am fost mai buni, am avut foarte multe ocazii, dar nu am reuşit să scuturăm plasa 😦 . Din păcate, fotbalul se joacă pe goluri şi nu pe numărul de ocazii. Însă, un 3-0 la „masa verde” m-ar umili pur şi simplu. Mi-ar fi jenă şi să scot capul în lume. Au umblat cu tertipuri şi ghiduşii? Sunt vinovaţi? Luaţi-le 3, 6 , 9 sau chiar toate punctele, zău că nu contează. Dar nouă nu ni se cuvin alea 3 puncte. Vor fi ca nuca în perete. Nişte puncte venite via comisia X din cadrul Y al …, nu puncte muncite şi câştigate pe teren. Ăsta nu mai e fotbal 😦 …

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Dar fotbalul?!&8221;

    • Miştotică zice:

      Nu m-am referit la calitate ci la alte aspecte. E clar ca bună ziua, că fotbalul românesc suferă la capitolul amintit de tine…

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s