Se poate mai rău?!


De când mă ştiu, nu m-a încercat niciodată un sentiment atât de puternic de silă, ca cel pe care-l am zilele astea. Mi-e silă de tot ce văd în jurul meu. De la o zi la alta, lumea devine tot mai tâmpită. Încep să regret că nu m-am născut cu vreo 30 de ani mai repede, chiar şi în România.

În România zilelor noastre, nimic nu are o coerenţă, un substrat logic. Am ajuns să confundăm democraţia cu dreptul de a face ce vrea muşchiu’ tău, fără a suporta consecinţele. Lipsa bunului simţ, a spiritului civic, e o normalitate. Scuipatul profesorului în clasă de către elev, când alţi 3 colegi te filmează, e noul moft. Adevărata valoare artistică a acestei naţii este reprezentată de Adrian Minune (sau cum pizda mă-sii îl mai cheamă zilele asta), idolul adolescentului român e Boby nuştiucum, iar adolescenta îşi doreşte să devină noua divă porno, acceptând să-l sugă chiar şi pe văru-su pt 5 minute „pe sticlă”.

Când intersecţia copilului tău cu biblioteca rezultă mulţimea vidă, înseamnă că ai o problemă. Când viaţa lui se rezumă la messenger şi hi5, ai o problemă. Ce drac de replică să mai ai ca părinte, când plodul tău, un absolvent al bacalaureatului, nu ştie ce înseamnă cuvântul „circumspect” sau „gurmand”? 😐

Pauză de vomat.

Importăm doar porcăriile altora. „Şou”-ri regizate, „X la pocnit pe Y. După publicitate, Y va fi prezent în studio pt a-l înjura ÎN DIRECT pe X. Ţineţi aproape!” sau „Nevasta lui Z a primit cadou de la <<T din dubluQ>>, o blană de iepure. De la ora 16, aflaţi de câte pumnale are nevoie Z pt a-l castra pe <<T din dubluQ>>, numai pe canalul nostru!”. Aţi fi tentaţi să daţi vina pe Diaconescu şi garsoniera lui. Din punctul meu de vedere, antenele şi media pro sunt de 100 de ori mai scârboşi. Realitatea e de-a dreptul jenantă pt un post ce se vrea a fi un urmaş al Academiei Caţavencu. Singurul post de ştiri adevărat din toată mass-media românească este N24. Am un oarecare respect vizavi de „carbogazoşi”. Nu-mi bagă pe gât cu forţa ţigănisme, manelişti, poponari, pe Băsescu sau pe Geoană.

Sunt curios de un amănunt: câţi dintre voi aveţi memorat pe televizor, postul TVR Cultural? Dintre voi ăştia 2, care l-a memorat în primele 40?

Reclame

2 gânduri despre &8222;Se poate mai rău?!&8221;

  1. la mine e in primele 40. 😀 Bine, oricum nu prea ma uit la tv… Iar atunci cand se intampla, evit stirile, talk-show-urile si toate cele pline de ‘socant, extraordinar’.
    E dificil drumul spre schimbare, dar nu imposibil.

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s