Mare meci…mare?


Cică azi joacă naţionala cu Franţa. De o săptămână, acest meci e anunţat ca „Ulitma speranţă”, „misiune imposibilă” şi alte expresii scârboase de genu’. Fiind un simpatizant al sportului (şi critic din fire) îmi permit să-mi expun părerea la mine pe blog.

1 la mână: MUIE FRF. Asta nu e naţionala românilor ci a ferefeului.

2 la mână: Prezenţa la mondialul ăsta e imposibilă de la meciul cu Lituania de la Cluj. Am luat un sec şi umilitor 3-0 de la zacuscari. Atunci trebuiau să zboare cam toţi din federaţie, în frunte cu selecţionerul. Nu ai voie să fi umilit într-un asemenea hal de Lituania, la tine acasă. Dacă pierdeam cu Franţa, era altă poveste.

3 la mână: Baţi pe Feroe cu un chinuitor 1-0, după un joc în care nu arăţi nimic. Nici măcar dorinţa de victorie. Se impunea demisia de onoare (de unde căcat aşa ceva?!) a lui Emo-Piţi.

4 la mână: Duci naţionala pe orezăria din Constanţa. Poţi să păcăleşti fotbalul o dată (Cehia), de două ori (Olanda), dar nu la nesfârşit (Serbia, Franţa).

5 la mână: Pierzi cu rezervele rezervelor de la naţionala Austriei. O naţionala la fel de puternică şi valoroasă ca cea a Insulelor Feroe, a Moldovei, Luxemburgului, Lichtensteinului, etc. Nu ei s-au autodepăşit. Noi nu avem valoare. Numai românii pot vedea o parte pozitivă în urma unui asemenea cataclism („megastarul” Tănase, un jucător slab spre mediocru).

6 la mână: Un fotbal intern corupt, în care preşedintele federaţiei, prin intermediari, cere „taxă de protecţie” patronilor de cluburi, nu poate să producă valori. Din moment ce dirijorul face selecţia la orchestră prin şpagă şi pile, acea orchestră e sortită eşecului. Nu va cânta niciodată! Faceţi diferenţa între a cânta şi a emite sunete. Şi o veveriţă poate emite sunete, însă nu poate fi soprană. Să nu încep cu arbitrii…

7 la mână: Nu vreau să intru în capitolul numit „Diferenţa de valoare” a celor două loturi. Suntem net inferiori atât sârbilor cât şi francezilor (celelalte două pretendente la mondial). Dar acest capitol a fost arhisuficient dezbătut de presa noastră. Una avidă de scandal, uneori (a se citi: de cele mai multe ori) chiar incitatoare.  Mai au şi stilul ăla de a te ridica pe un piedestal cât mai mare, ca să aibă de unde să dea cu tine de pământ în cazul unui eşec. În caz de victorie, toţi vor spune: „V-am spus noi! Suntem cei mai cei de pe mapamond! Ştiam de alaltăieri” 🙄

8 la mână: Când eram mai tânăruc, simţeam ceva pt naţională. Acum…îmi doresc astăzi să câştige doar pt că am pariat pe ei (aveau cotă de 6,5 ❗ . Nu se poate rata o asemenea cotă, având în vedere că francezii joacă haotic, deşi au multe staruri).

9 la mână: Îmi pare sincer rău pt băiatul ăla de la Hertha, ce s-a zbătut enorm să obţină şi cetăţenia română…cum îl cheamă?! Max Nicu, aşa. Noroc mare cu prostsportu’ ăsta :mrgreen: . El şi mai vreo doi sau trei jucători care s-au băgat în circul ăsta, numit „echipa naţională”.

10 la mână: Cât se mai văicăresc toţi după Mutu. 🙄 O fi el Zidane la pătrat şi nu ştiu eu? Înţelegeam dacă erau 3 jucători la naţională, de valoare apropiată lui Ribery, Benzema şi Gourcuff, toţi 3 indisponibili. Atunci da. Era un motiv solid de îngrijorare. Dar aşa?

Hai că deja scriu prea mult şi mi se încălzeşte berea’n halbă 😀 V-am ţucat pe tăţi.

Anunțuri

Dă-ţi şi tu cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s